Αν η διάρκεια στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού είχε… παλμογράφο, τότε οι «πράσινοι» θα είχαν μπει ήδη στην… εντατική. Το «τριφύλλι» κατάφερε και εχθές, σε ένα ψυχοφθόρο ματς απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, να κάνει τα εύκολα δύσκολα, να βρεθεί στην κανονική διάρκεια ενώπιον μίας ήττας-σοκ και αφού είχε απωλέσει μία διαφορά ασφαλείας και στο τέλος να διεκδικήσει στην παράταση την τέταρτη νίκη του στην Euroleague. Ο Νικ Καλάθης συνεχίζει να… βαράει τριαντάλεπτα στο παρκέ και επιμένει να υποβάλλεται σε τεστ… κοπώσεως, οι «πράσινοι» βλέπουν τις διαφορές που οικοδομούν να γίνονται φτερό στο άνεμο μέσα σε λίγα λεπτά από τους αντιπάλους, ο Τσάβι Πασκουάλ επιμένει σε ένα μικρό rotation και το μόνο που μένει είναι δούμε πόσο θα αντέξει ο Παναθηναϊκός στις διαδοχικές υποχρεώσεις με αυτά τα δεδομένα…

«Αυτά συμβαίνουν… » δήλωσε στον Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αμέσως μετά τη νίκη επί της Μακάμπι ο ψύχραιμος, αλλά εμφανώς εξουθενωμένος Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος χαρακτήρισε άκρως μαχητικό τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας διεθνής σέντερ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα… σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Παναθηναϊκού, για τον… γολγοθά της επόμενης εβδομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και τις επιλογές του Τσάβι Πασκουάλ, τονίζοντας ότι… «Δεν θα κρίνω τις επιλογές του προπονητή. Αυτός ξέρει… Εμείς κοιτάμε όταν μπαίνουμε μέσα στο παρκέ να παίζουμε και να κερδίζουμε και μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε, ανεξάρτητα αν κυνηγάμε τη νίκη στην παράταση».

Αναλυτικά:

«Δείξαμε χαρακτήρα όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με τρεις πόντους προς το τέλος της κανονικής διάρκειας, πήγαμε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί δεν αφήσαμε περιθώρια στη Μακάμπι και κερδίσαμε», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στη χθεσινή τέταρτη νίκη στην Euroleague και συνέχισε: «Δεν θα έλεγα ότι ήταν μία νίκη που ήρθε από τη δική μας μαγκιά. Ο Παναθηναϊκός ήταν μαχητικός. Αυτό. Μαχητικός που κατάφερε να γυρίσει ένα δύσκολο παιχνίδι και να το «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες στην παράταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έλλειψη διάρκειας σε άμυνα και επίθεση του Παναθηναϊκού από την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου είναι εμφανέστατη σε κάθε αναμέτρηση των «πράσινων». Αυτό έγινε και εχθές το βράδυ, όταν από το +16 βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και κατέληξε να κυνηγά στην παράταση τη νίκη.

«Χαλαρώσαμε αυτά συμβαίνουν. Αυτό γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Όταν κερδίζεις, χαλαρώνεις και κάνεις… άτσαλο το παιχνίδι σου. Η νίκη μετράει και προχωράμε. Λογικό είναι πάντως να έχουμε συνέχεια σκαμπανεβάσματα στο ρυθμό μας. Είμαστε όλοι καινούργιοι παίκτες. Πρέπει να καταλάβουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, να αφομοιώσουμε τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ, να δέσουμε και να βγάλουμε στο παρκέ αυτό που είμαστε.

Την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το «τρία στα τρία» σε Ελλάδα και Ευρώπη και να ανταπεξέλθει σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την επόμενη Τετάρτη την Ρεάλ στη Μαδρίτη, την Παρασκευή υποδέχονται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο… γολγοθάς κλείνει στις 21/11 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

«Πάμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, ανέφερε αρχικά ο Καρδιτσιώτης σέντερ για να προσθέσει: «Ξεκινάμε με Κολοσσό και δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε. Στη συνέχεια θα πρέπει να παίξουμε δυνατά στη Μαδρίτη και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο απέναντι στη Ρεάλ, μετά θα υποδεχθούμε τον Ολυμπιακό σε ένα απαιτητικό ματς στο ΟΑΚΑ μπροστά στον κόσμο μας, πριν ταξιδέψουμε Θεσσαλονίκη για ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι με Άρη. Υπομονή λοιπόν και συγκέντρωση».

Τέλος, σχολιάζοντας το μικρό rotation του Τσάβι Πασκουάλ, την επιμονή του Καταλανού στο μεγάλο χρόνο συμμετοχής του Καλάθη και το κατά πόσο θα… αντέξει ο Παναθηναϊκός στον… μαραθώνιο της Euroleague, δήλωσε: «Δεν θα κρίνω τις επιλογές του προπονητή. Αυτός ξέρει… Εμείς κοιτάμε όταν μπαίνουμε μέσα στο παρκέ να παίζουμε και να κερδίζουμε και μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε, ανεξάρτητα αν κυνηγάμε τη νίκη στην παράταση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης