Για το Μιλάνο αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα (13/12) εν όψει της αυριανής (14/12) εκτός έδρας αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο (21:30), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Euroleague. Νωρίτερα, οι «πράσινοι» προπονήθηκαν στο ΟΑΚΑ, με τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Τζεχάιβ Φλόιντ να παραμένουν στην Αθήνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ομάδα και πολύ έμπειρη. Διαθέτει κάποιους παίκτες που έχουν εμπειρία από Euroleague και παίζουν με αρκετή σωματική επαφή. Χρειάζεται από εμάς συγκέντρωση και να πιάσουμε καλά επίπεδα απόδοσης για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σαφώς είναι δύσκολο παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Πρίφτης εξήγησε: «Είναι μία συνθήκη που αναγκαστικά πρέπει να προσαρμοστούμε. Είναι ένας παίκτης που μας δίνει πολλά πράγματα και στη δημιουργία και στην εκτέλεση και ειδικά το τελευταίο διάστημα που βρήκε τον ρυθμό του. Αναμφίβολα είναι μία απώλεια, αλλά νομίζω ότι μέσα από άλλες δουλειές και από τα άλλα παιδιά μπορούμε να καλύψουμε σε ένα μεγάλο βαθμό το κενό του».

Σε ερώτηση για το ματς της 23ης Δεκεμβρίου με τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Παναθηναϊκού απάντησε: «Είναι πολύ πρόωρο ακόμα. Έχουμε πολλές αναμετρήσεις που πρέπει να μας απασχολήσουν και θα είναι λάθος αν αποπροσανατολιζόμαστε με αυτό τον τρόπο».

Ερωτηθείς για τα μεταγραφικά σενάρια τόνισε πως: «Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε. Η ομάδα συνεχίζει ως έχει και πορευόμαστε με το ρόστερ που υπάρχει αυτή την στιγμή. Όταν oi συνθήκες και η κατάσταση το απαιτήσει θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για το καλύτερο της ομάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σχετικά με το αν ο Παναθηναϊκός τσεκάρει την αγορά είπε πως: «Σίγουρα υπάρχουν. Ο Γιόβιτς δεν είναι ακόμα έτοιμος σε αγωνιστική κατάσταση άρα θα πρέπει να τα λάβουμε όλα υπόψιν μας».

Από την πλευρά του ο αρχηγός των «πρασίνων», Ιωάννης Παπαπέτρου, δήλωσε: «Στόχος είναι να πάμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, να παίξουμε σωστά και όσο καλύτερα μπορούμε. Προφανώς και παντού θέλεις να παίξεις καλά και να διεκδικήσεις τη νίκη. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού και νομίζω είμαστε έτοιμοι κα προετοιμασμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Σε ερώτηση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σχολίασε ότι: «Υπάρχει μεγάλη πορεία μέχρι τότε και πολλά ματς ενδιάμεσα. Δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης