Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague, μετά τη βαριά ήττα (100-74) από τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, υποδεχόμενος τη Χίμκι (21/1, 21:00, Novasports 1HD), στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας, εξήγησε πως η αντίπαλος των «πρασίνων» προέρχεται από αλλαγή προπονητή, κάτι που την καθιστά επικίνδυνη. Παράλληλα υπενθύμισε πως ο ίδιος βρίσκεται για μικρό χρονικό διάστημα στον Παναθηναϊκό και, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, «ακόμη μαθαίνω τους παίκτες και εκείνοι εμένα».

Αναλυτικά, ο Όντεντ Κάτας δήλωσε για τον αγώνα με τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Χίμκι, όπως και εμείς, είχαν αλλαγή του προπονητή. Έχει αρκετή ποιότητα και είναι επικίνδυνη. Θέλουμε να σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι που παίζει. Πρέπει να είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».

Όσον αφορά σε αυτά που ο ίδιος θέλει να προσθέσει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Κάτας σχολίασε: «Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δώσει βάση στο γρήγορο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Για εμένα θα είναι το δεύτερο παιχνίδι με την ομάδα, ακόμη μαθαίνω τους παίκτες και εκείνοι εμένα».

Για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού στην άμυνα, ο Ισραηλινός προπονητής επισήμανε: «Θεωρώ ότι οι ομάδες κερδίζουν από την άμυνα. Για να μιλήσουμε για το παιχνίδι, αύριο έχουμε να δείξουμε κάποιες προκλήσεις. θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι με τη Χίμκι. Προσπαθώ τις τελευταίες ημέρες να βάλω στην ομάδα τη δική μου φιλοσοφία στο κομμάτι της άμυνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος ρωτήθηκε για τις πιθανότητες ενίσχυσης της ομάδας και απάντησε: «Αυτό είναι μια επιλογή. Ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι ο καλύτερος. Αν πρέπει να κάνουμε μεταγραφές για να έχουμε καλύτερη εικόνα, θα το κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο Άαρον Ουάιτ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει καλή άμυνα και να μη δώσει εύκολους πόντους, όπως έγινε με τη Φενέρμπαχτσε. Συγκεκριμένα ο Αμερικανός υπογράμμισε: «Η Χίμκι ξεκινά με τον Σβεντ. Στο τελευταίο ματς με τη Φενέρ κάναμε λάθη που οδήγησαν σε εύκολους πόντους τον αντίπαλο. Πρέπει να το φτιάξουμε αυτό και να παίξουμε καλή άμυνα».

Για το γεγονός πως η Χίμκι θα ταξιδέψει στην Αθήνα με υπηρεσιακό προπονητή, ο Ουάιτ ανέφερε: «Κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, η ομάδα δοκιμάζει νέα σχήματα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε πως μπορούν να παίξουν διαφορετικά με τον νέο προπονητή και να είμαστε έτοιμοι».

Κλήθηκε να σχολιάσει για την έλευση του Κάτας στην τεχνική ηγεσία και απάντησε: «Προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του αμυντικά κι επιθετικά. Έχει τις ιδέες, πρέπει να καταλάβουμε τι θέλει και να τα βγάλουμε στο γήπεδο».

Στο τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για καλύτερη αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού: «Πρέπει να παίζουμε καλά σε όλο το διάστημα ενός ματς. Πρέπει να καταλάβουμε πως ποτέ δεν τελειώνει ένα ματς, είτε νικάς είτε χάνεις, και πρέπει να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης