Ο Νικ Καλάθης σημείωσε 19 πόντους απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, επιμένοντας όμως έξω από τη γραμμή των 6.75, απ’ όπου είχε 1/8 τρίποντα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα των «πρασίνων» από τη «βασίλισσα» (75-87) μέσα στο ΟΑΚΑ, με δηλώσεις του στη Euroleague Greece.

Στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης έχει ποσοστό 10,3% με τρία εύστοχα τρίποντα σε 29 προσπάθειες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε απέναντι στη Ρεάλ. Προφανώς και απογοήτευσα πολύ την ομάδα μου. Αναλαμβάνω εγώ το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης γι’ αυτήν την ήττα. Πρέπει να απαντήσουμε και να επιστρέψουμε δυνατά στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Κάναμε λάθη απέναντι στη Ρεάλ και θα μάθουμε από αυτά, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε και να προχωρήσουμε» απολογήθηκε ο Καλάθης και αμέσως μετά ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι κουρασμένος και ούτε νιώθω έτσι. Απλά το λάθος ήταν δικό μου».

Ο Καλάθης σχολίασε για την ποιότητα της Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν θα έλεγα ότι μοιάζει με ανίκητη. Απλά δεν παίξαμε με ενέργεια και όπως θα έπρεπε να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Και αυτό βαραίνει εμάς. Έπρεπε να παίξουμε διαφορετικά. Μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες λόγω του ότι ήταν Χριστούγεννα και ίσως να βγήκαμε από τον ρυθμό μας, αλλά δεν έπρεπε να παρουσιαστούμε έτσι. Ήμασταν απογοητευτικοί».

Στο τέλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Είναι μεγάλη η σεζόν και δεν λέει κάτι που χάσαμε ένα ματς. Βέβαια, μέσα στην έδρα μας δεν πρέπει να γνωρίζουμε ήττες, αλλά να την προστατεύουμε. Πρέπει από το επόμενο παιχνίδι να ξαναβρούμε την ενέργεια που έχουμε ως ομάδα, όπως επίσης και το πνεύμα του μαχητή. Δεν κάναμε σωστά κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε άμεσα τη νοοτροπία μας. Στα τελευταία ματς ήμασταν soft. Και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης