Συνέντευξη σε σερβικό μέσο παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον πρόεδρο της Euroleague, Ζόρντι Μπερτομέου, τονίζοντας ότι «το μόνο που τον νοιάζει είναι να παραιτηθεί».

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πρότεινε τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα ως επόμενο πρόεδρο της Euroleague, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του πρώην προπονητή της ομάδας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ αποκάλυψε πως βρισκόταν σε επαφές προκειμένου να αγοράσει την Παρτιζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο dnevnadozakosarke.com:

– Η άποψή του για το Βελιγράδι ως πόλη που θα φιλοξενήσει το Final-4 της Euroleague: «Η Σερβία είναι μια χώρα που αγαπάει το μπάσκετ και νομίζω ότι είναι εξαιρετική επιλογή. Το μόνο που με απασχολεί είναι πως βρήκε η σερβική κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα της διοργάνωσης. Ξέρω ότι ο κύριος Μπερτομέου ζήτησε 4 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να φιλοξενηθεί στην Αθήνα το επόμενο Final-4».

– Το σχόλιό του για την πιθανή απουσία του κυρίου Μπερτομέου από το Final-4 λόγω ασθένειας: «Το μόνο που με νοιάζει είναι να παραιτηθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για τα διαιτητικά λάθη που έγιναν στο ζευγάρι των προημιτελικών Χίμκι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Η Euroleague είναι ντροπή από κάθε άποψη. Οι κακοί διαιτητές και δικαστές είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ξέρετε, τα μεγαλύτερα σκάνδαλα αφορούν τα οικονομικά και τους ηγέτες της διοργάνωσης».

– Για το αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague: «Όχι, έπρεπε να ήμασταν πολύ καλύτεροι στο παρκέ, κυρίως πνευματικά. Ξέρω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα».

– Αν αισθάνθηκε έκπληξη με τη φετινή πορεία της Ζαλγκίρις:
«Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φημίζεται για την υψηλή νοημοσύνη του. Για μένα, δεν αποτελεί έκπληξη η φετινή Ζαλγκίρις».

– Για το αν αληθεύει το γεγονός πως ο Σάνι Μπετσίροβιτς πρότεινε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς για το πόστο του προπονητή: «Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ο χειρότερος άνθρωπος που έχω συναντήσει στη ζωή μου! Ήταν εκπληκτικός ως παίκτης, αλλά πολύ κακός χαρακτήρας. Αποτελεί ντροπή για το μεγάλο έθνος σας. Υποκριτής, ψεύτης και κλέφτης»!

– Για τις φήμες περί αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Euroleague:
«Ή θα φύγει ο Παναθηναϊκός ή θα αποχωρήσει ο Μπερτομέου. Ο σημαντικότερος λόγος είναι πως αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε τη φήμη του και τον ανταγωνισμό της διοργάνωσης».

– Για την πορεία του Ερυθρού Αστέρα στη φετινή Euroleague:
«Ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει μεγαλύτερα κλαμπ, που έχουν πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ. Ειδικά από τη στιγμή που είχε πολλούς νέους παίκτες».

– Για τη φημολογία περί αιτήματος της Παρτιζάν για wild card σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποχωρήσει από την Euroleague: «
Η Παρτιζάν είναι ένας μεγάλος σύλλογος και την υποστηρίζω στην Αδριατική Λίγκα. Ήμουν έτοιμος να την αγοράσω πριν από δύο χρόνια, αλλά κάποιοι άνθρωποι ήθελαν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και στράβωσε η υπόθεση».

Τέλος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρότεινε τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα ως τον πλέον ιδανικό για τη θέση του προέδρου της Euroleague, ενώ τόνισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου λόγω ποιότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης