Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ, με 88-83, σε φιλική αναμέτρηση στην Πορταριά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων. Πασκουάλ και Παπαθεοδώρου έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες τους να ξεφύγουν από τη ρουτίνα των διπλών καθημερινών προπονήσεων και να απολαύσουν το παιχνίδι.

Οι Λάνγκφορντ, Γκιστ και Λεκαβίτσιους σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων για τους «πράσινους», κάτι που πέτυχαν και οι Μαργαρίτης, Μορέιρα, Χρυσικόπουλος και Γκος από πλευράς ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» παρατάχθηκε δίχως τον Τζαμάλ Τζόουνς (ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη), ενώ το «τριφύλλι» δεν είχε απουσίες, καθώς ο ΝτεΣον Τόμας αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή του ΠΑΟΚ ταξιδεύει το βράδυ του Σαββάτου (1/9) στη Θεσσαλονίκη, με τους παίκτες να έχουν ρεπό την Κυριακή (2/9) και να επιστρέφουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα (3/9).

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 53-47, 75-65, 88-83

Παναθηναϊκός: Καλάθης 8 (2), Λεκαβίτσιους 13 (2), Λάνγκφορντ 14 (2), Παππάς 3, Σακελλαρίου 3 (1), Λοτζέσκι 3 (1), Παπαπέτρου 6, Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 9 (1), Γκιστ 13, Λάσμε 4, Βουγιούκας 2, Παπαγιάννης 3, Τόμας 3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΟΚ: Κόνιαρης 3 (1), Χάτσερ 7, Ουίλιαμς 7 (1), Γκος 10 (2), Ζάρας 6 (2), Σχίζας 2, Χρυσικόπουλος 12, Μαργαρίτης 16, Πόουπ 5 (1), Μορέιρα 15.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε: «Ολοκληρώσαμε τη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας μας, η οποία ήταν και η πρώτη από την στιγμή που μαζευτήκαμε όλοι μαζί. Είχαμε δύο φιλικά πολύ υψηλού επιπέδου και μεγάλων απαιτήσεων κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τα οποία μας βοήθησαν να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης, στο οποίο έχουμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Είναι γεγονός ότι έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας και στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θα έχουμε πολλές και μαζεμένες προπονήσεις, για να βάλουμε στοιχεία που θα μας χρειαστούν στη συνέχεια της προετοιμασίας μας».

Ο εκ των συνεργατών του προπονητή του Παναθηναϊκού (σ.σ. Τσάβι Πασκουάλ) Γιώργος Βόβορας, δήλωσε σχετικά: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και όλης της ομάδας στον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του. Κουράγιο και δύναμη σε όλη την οικογένειά του.

Όσο για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ήταν το πρώτο φιλικό που δίνουμε κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας μας στο Πήλιο και είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποια σημαντικά πράγματα. Έχουμε κάνει μέχρι στιγμής πολύ καλή και σκληρή δουλειά όλες αυτές τις ημέρες και ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι να καταφέρουμε να περάσουμε την νοοτροπία και την φιλοσοφία του προπονητή.

Στη συνέχεια της προετοιμασίας θα χάσουμε 6 βασικούς μας παίκτες λόγω των υποχρεώσεων που έχουν με τις Εθνικές ομάδες και αποκτά μεγαλύτερη σημασία η όσο το δυνατόν γρηγορότερα προσαρμογή των παικτών μας στην αγωνιστική μας φιλοσοφία.

Είμαστε στον σωστό δρόμο, δουλεύουμε πολύ καλά, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε καλύτεροι ημέρα με την ημέρα έτσι ώστε στην πρώτη αγωνιστική να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης