Mε προορισμό το Βελιγράδι αναχώρησε τη Μεγάλη Τετάρτη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, για την τελευταία αγωνιστική του TOP 16 της Euroleague.

Με το νεαρό Μιχάλη Λούντζη να παίρνει τη θέση στην αποστολή του τραυματία Λευτέρη Μποχωρίδη (θλάση στο γαστροκνήμιο) οι πράσινοι «πέταξαν» για την πρωτεύουσα της Σερβίας, όπου θα αναζητήσουν τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα πλέι οφ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση Άλμπα Βερολίνου-Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον δήλωσε την αναχώρηση της αποστολής των πράσινων ότι: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια πολύ καλή ομάδα με πλούσιο ταλέντο. Στο συγκεκριμένο ματς θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους και καμία πίεση σχετικά με το αποτέλεσμα. Για εμάς αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση το να καταφέρουμε να νικήσουμε εκεί μέσα και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος στη διοργάνωση. Σίγουρα θα είναι το πιο σκληρό περιβάλλον, στο οποίο έχουμε αγωνιστεί. Γι’ αυτό και θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ, ώστε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα και να διαπιστώσουμε τις δυνατότητές μας σε ό,τι αφορά τα εκτός έδρας ματς».

Σχετικά με το γήπεδο, στο οποίο θα διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι, ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε: «Η “Χάλα Πιονίρ” είναι μικρότερη από την “Μπεογκράτσκα Αρένα”, αλλά εκεί ο θόρυβος είναι σαφώς μεγαλύτερος. Με τη φασαρία που κάνουν, οι οπαδοί δίνουν ενέργεια στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και μαζί ένα μεγάλο αβαντάζ. Επαναλαμβάνω πως είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να παίξουμε καλά και να νικήσουμε».

Αναφορικά με τα «όπλα» του Ερυθρού Αστέρα είπε: «Ο Μαριάνοβιτς είναι κατά την άποψή μου ο πολυτιμότερος ψηλός στην Ευρωλίγκα φέτος. Ωστόσο ο Αστέρας δεν είναι μια ομάδα που στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη. Ο Τζένκινς βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, ενώ υπάρχει και ο Ουίλιαμς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και αρκετοί ποιοτικοί νεαροί παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε πολλές θέσεις. Πρόκειται για μία επικίνδυνη ομάδα που παίρνει επιπλέον δύναμη, όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση από μέρους μας, προκειμένου να τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νέλσον μίλησε και για τις αναμνήσεις του από τον Ερυθρό Αστέρα, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για δύο σεζόν: «Εκεί πέρασα δύο από τα καλύτερά μου χρόνια στην Ευρώπη. Με σεβάστηκαν τόσο ο σύλλογος όσο και η χώρα. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τη θητεία μου στoν Αστέρα. Ωστόσο η δουλειά μου είναι εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και πρέπει να κερδίσει. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι».

Από την πλευρά του, ο Εστέμπαν Μπατίστα δήλωσε: «Είναι ένας τελικός για εμάς και ο μοναδικός τρόπος για να πετύχουμε το στόχο μας. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει να χάσει, ούτε και να κερδίσει τίποτα. Ξέρουμε, όμως, πως είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για εκείνους». Αναφερόμενος στη συνέχεια στον Μαριάνοβιτς, τον οποίο θα κληθεί να «εξουδετερώσει», τόνισε: «Προσωπικά είμαι έτοιμος να σπρώξω τον Μαριάνοβιτς έξω από τη ρακέτα. Δεν είναι, όμως, μόνο δικό μου θέμα η αντιμετώπισή του. Απαιτείται ομαδική δουλειά στην άμυνα. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον Μαριάνοβιτς και τους υπόλοιπους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα. Επαναλαμβάνω ότι είναι ένας τελικός για εμάς, αφού, αν θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί στην Ευρωλίγκα, θα πρέπει να κερδίσουμε. Εκεί είναι και η μοναδική μας συγκέντρωση αυτή τη στιγμή».

Ο Έι Τζέι Σλότερ υποσχέθηκε πως ο Παναθηναϊκός θα δείξει συγκέντρωση για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση ως 4ος του 5ου ομίλου: «Αυτό το παιχνίδι είναι ένας τελικός για εμάς. Αν νικήσουμε, προκρινόμαστε στα πλέι οφ χωρίς να σκεφτόμαστε για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα. Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας και πρέπει να έχουμε έξτρα κίνητρο για αυτό το ματς. Γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοί μας είναι πραγματικά καλοί και παίζουν καλά, ειδικά μπροστά στο κοινό τους. Όμως έχουμε πίστη στην ομάδα μας και είμαι βέβαιος πως θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης