Το εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν, για την 3η αγωνιστική της Euroleague, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά απόψε, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του.

Όπως γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή, η γαλλική ομάδα, η οποία το πρωί είχε ανακοινώσει 11 κρούσματα κορωνοϊού, δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό παικτών, κι έτσι δεν είναι εφικτό να γίνει ο αγώνας της με το «τριφύλλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η Βιλερμπάν γνωστοποίησε λίγες ώρες πριν το τζάμπολ πως δύο ακόμα παίκτες της είχαν πυρετό.

Έτσι η ASVEL έμεινε με επτά διαθέσιμους παίκτες και δύο από την ομάδα των Νέων, οι οποίοι όμως δεν είχαν δηλωθεί στην Euroleague, με αποτέλεσμα να γίνει αδύνατη η διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Πλέον, το Αρμόδιο Πειθαρχικό Όργανο θα είναι αυτό που θα λάβει την τελική απόφαση για την τύχη του αγώνα σε συνάρτηση με τον ειδικό κανονισμό για τον covid-19, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Euroleague ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει τη νίκη στα… χαρτιά με 20-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των «πράσινων» ταξίδεψε κανονικά για τη Λιόν και πληροφορήθηκε ότι ο αγώνας δεν θα γίνει τη στιγμή που ήταν έτοιμη να επιβιβαστεί στο πούλμαν για να πάει στο γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Ο αγώνας της Euroleague για την 3η αγωνιστική της Regular Season μεταξύ της Βιλερμπάν και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Αθηνών που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Πολλοί παίκτες της Βιλερμπάν έχουν βρεθεί θετικοί στoν COVID-19, με την ομάδα να μην έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες στη Λίστα Εξουσιοδότησης ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί να παίξει.

Έχει ανοίξει διαδικασία που θα αξιολογηθεί από τον Δικαστή της EuroLeague ο οποίος θα λάβει την απόφαση εν ευθέτω χρόνω σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς της EuroLeague για τη σεζόν 2020-21 λόγω του COVID-19».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης