Τη συντριβή με 94-69 σκορ γνώρισε την Τρίτη ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία, για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, κι έτσι είδαν τις ελπίδες τους για να προλάβουν τα πλέι οφ να μειώνονται δραματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ρότσεστι (θλάση στο δεξιό γαστροκνήμιο) και Σπανούλης (πόδι) τραυματίστηκαν και δεν μπήκαν και πάλι στο παρκέ.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που μετρά πλέον 6 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια της επέδειξε πολυφωνία στην επίθεση παίρνοντας διψήφιο νούμερο πόντων από 6 παίκτες.

Πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις αναδείχτηκε ο Αρτούρας Μιλάκνις με 19 πόντους (5/7 τρίποντα από τα 14/22 της ομάδας του).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο παίκτες σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων από πλευράς Ολυμπιακού, ο Σάσα Βεζένκοφ (15π.) και ο Ογκάστιν Ρούμπιτ (10π.).

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μάζεψε 13 ριμπάουντ, ενώ ο Οκτάβιους Έλις δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του (4π., 2ρ.), αφού δεν έχει προλάβει να βρει χημεία λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος από την μετακίνησή τους στους «ερυθρόλευκους».

Ο αγώνας

Ο Σπανούλης πέτυχε τους πέντε από τους πρώτους επτά του Ολυμπιακού (4-7), αλλά δέχτηκε σερί 9-0 για το 13-7 υπέρ της Ζαλγκίρις.

Έκτοτε, οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούσαν την αντίπαλό τους που ξέφυγε και με +7, 18-11, με τρίποντο του Εντγκάρας Ουλανόβας.

Δύο διαδοχικά τρίποντα από Παπανικολάου και Ρούμπιτ έφεραν την ομάδα του Πειραιά στον πόντο (18-17), με τους Λεκαβίτσιους και ΛεΝτέι να διαμορφώνουν το σκορ της 1ης περιόδου, 22-17.

Με τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς και δίποντο του ΛεΝτέι ξεκίνησε η 2η περίοδος και η Ζαλγκίρις προσπέρασε για πρώτη φορά με διψήφια τιμή διαφοράς (27-17). Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Πολ Μπράντον κράτησαν την ομάδα του Πειραιά στη διεκδίκηση της νίκης με τον πρώτο να μετρά 9 πόντους και τον δεύτερο να μοιράζει 3 ασίστ εκτός από την προσφορά του στην επίθεση.

Την ίδια ώρα ο Μιλουτίνοφ έκανε ό,τι μπορούσε στη ρακέτα, έχοντας μαζέψει 9 ριμπάουντ (11 η Ζαλγκίρις συνολικά και 13 ο Ολυμπιακός στο α΄ μέρος) στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, αλλά είχε πετύχει μόλις 2 πόντους, κάτι που «πλήγωνε» τον Ολυμπιακό.

Το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό στο -9 (46-37). Και μπορεί οι 46 πόντοι που είχε δεχτεί να έδειχναν αποτελεσματικότητα στον αμυντικό τομέα, όμως στην επίθεση οι 37 πόντοι με 6/17 τρίποντα προκαλούσαν ανησυχία για τη συνέχεια. Μόλις 1 λάθος έκαναν οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με 6, αλλά και με τραυματία (θλάση στο γαστροκνήμιο) τον Τέιλορ Ρότσεστ, ο οποίος δεν ξαναμπήκε στο παρκέ.

Με τον Οκτάβιους Έλις στο «5» αντί του Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Αντί να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου 20αλέπτου, η ομάδα του Πειραιά… απογοήτευσε στην 3η περίοδο.

Ένα τρίποντο του Ουόλκαπ και δύο του Μιλάκνις εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14, 57-43, ενώ αμέσως μετά ο Σπανούλης ζήτησε αλλαγή και πήγε αρχικά στον πάγκο και μετά στα αποδυτήρια, με τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να έχει τραυματιστεί.

Με τους Πρίντεζη, Χαραλαμπόπουλο στην Αθήνα και τους Ρότσεστι, Σπανούλη να τραυματίζονται και να τίθενται εκτός, ο Ολυμπιακός έγινε βορρά στις άγριες διαθέσεις των Λιθουανών στην 4η περίοδο.

Μετά την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας η Ζαλγκίρις ξέφυγε με +24, 69-45 και ο Βεζένκοφ απλώς τη μείωσε στους 21 πόντους, 69-48, με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου (23-8 το επιμέρους σκορ).

Ο Μιλουτίνοφ πάλευε μόνος του στην επίθεση στις αρχές της 4ης περιόδου, αλλά Ρίβερς και Λεκαβίτσιους ήταν «καυτοί» έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Κόνιαρης, Μπάλντγουιν και Βεζένκοφ άμβλυναν την ψαλίδα της διαφοράς στους 15 πόντους, 77-62, υποχρεώνοντας τον Γιασικεβίτσιους να πάρει τάιμ άουτ, 6:30΄΄ πριν τη λήξη.

Μία ακόμη φορά, όμως, με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ, οι γηπεδούχοι «τιμωρούσαν» την αμυντική ολιγωρία των παικτών του Ολυμπιακού με τρίποντα, πρώτα δια χειρός Ουλανόβας (80-62) και αμέσως μετά από τον Μιλάκνις (83-62).

Πλέον όλα είχαν κριθεί και ο Μπαρτζώκας έβαλε τον νεαρό Αλέξανδρο Νικολαϊδη της εφηβικής ομάδας στο παρκέ για τα τελευταία 3:34’’ του αγώνα, πρώτη συμμετοχή του στη Euroleague, κατά την οποία έκανε και το πρώτο του κλέψιμο, μέχρι το τελικό 94-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 46-37, 69-48, 94-69

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ουόλκαπ 12 (2), Ρίβερς 12 (4), Λεκαβίτσιους 11 (1), Χάγιες 2, Βένσκους, Γιανκούνας 1, Λουκοσιούνας, Μιλάκνις 19 (5), Γκέμπεν 12, Γιοκουμπάιτις 7, ΛεΝτέι 7, Ουλανόβας 11 (2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ρότσεστι 6 (1), Μπάλντγουιν 9, Πολ 7 (1), Νικολαϊδης, Κόνιαρης 2, Σπανούλης 5 (1), Μιλουτίνοβ 8, Βεζένκοφ 15 (1), Παπανικολάου 3 (1), Ρούμπιτ 10 (1), Έλις 4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης