Για το ρόλο του στον Ολυμπιακό, όσα ζητά από εκείνον ο Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και τους συμπαίκτες του, Ζακ ΛεΝτέι και Βασίλη Σπανούλη, έγραψε στο blog της ιστοσελίδας της Euroleague ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

«Ο Μπλατ θέλει να είμαι επιθετικός και να βγάζω ενέργεια» εξήγησε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος, αν και θα ήθελε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, κάνει υπομονή και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα, όταν του ζητηθεί. Ο 23χρονος φόργουορντ μίλησε για τη μέχρι στιγμής πορεία των Πειραιωτών στη Euroleague, επέλεξε την εμφάνιση επί της Ρεάλ Μαδρίτης ως την καλύτερη της ομάδας του για τη σεζόν 2018-19, ενώ αποκάλυψε και πως περνά την ώρα του ένας παίκτης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Η -επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού- Ζαλγκίρις Κάουνας και ο προπονητής της, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δεν θα μπορούσαν, βέβαια, να μη βρίσκονται ανάμεσα στα θέματα που σχολίασε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έγραψε αρχικά για τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής: «Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη παίξει δέκα παιχνίδια και έχουμε νικήσει στα έξι από αυτά. Η Euroleague φέτος είναι σαν… κυματοθραύστης. Μπορεί να χάσεις μερικά παιχνίδια στη σειρά, αλλά και να νικήσεις, όπως έχουμε κάνει τώρα. Το πιο σημαντικό είναι να παραμένεις προσηλωμένος στον τελικό στόχο σου. Ήμασταν πνευματικά έτοιμοι και σκληροί στα τρία τελευταία παιχνίδια. Είναι μόνο η αρχή της σεζόν και τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε να νικάμε. Η Euroleague δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος. Το να είσαι πνευματικά έτοιμος και να μην απογοητεύεσαι στις ήττες είναι πολύ σημαντικό. Ταυτόχρονα, δεν μπορείς να είσαι υπερβολικός στις νίκες και να σκέφτεσαι ότι είσαι η καλύτερη ομάδα. Χρειάζεται μία ισορροπία και να συνεχίσεις να δουλεύεις».

Την εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί ο Βεζένκοφ ως την καλύτερη μέχρι στιγμής φέτος, ενώ μίλησε και για την εμπειρία του να αγωνίζεται δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη: «Πιθανώς το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα ήταν η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι οπαδοί μας μάς βοήθησαν πολύ, τους χρειαζόμαστε πάντα δίπλα μας και νομίζω ότι είχαμε ένα μεγάλο παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας που ήταν αήττητη. Θέλαμε να αποδείξουμε πράγματα. Πιστεύω ότι παίξαμε επίσης ένα πολύ καλό παιχνίδι κατά της Μπούντουτσνοστ. Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε υπέροχα. Είναι θρύλος του μπάσκετ και θέλει να νικάει σε κάθε παιχνίδι. Είναι νικητής και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα του να νικήσει. Κάθε παίκτης έχει σκαμπανεβάσματα, καλά παιχνίδια και κακά παιχνίδια, αλλά έχει πάντα αυτή τη νοοτροπία ο “Kill Bill”. Έχει κατακτήσει τρεις τίτλους Ευρωλίγκας και εξακολουθεί να… πεινάει για περισσότερες νίκες και περισσότερους τίτλους. Παρακολουθεί πάντα το μπάσκετ και πάντα σκέφτεται το μπάσκετ. Έχει νοοτροπία νικητή. Θέλει να νικήσει σε κάθε παιχνίδι, κάθε φιλικό, κάθε διαγωνισμό που κάνουμε μεταξύ μας. Η νίκη είναι στο DNA του, απλά αρνείται να χάσει. Κάθε παίκτης έχει τις δικές του συνήθειες, αλλά αυτός κάνει πολλά πράγματα για να νιώσει καλύτερα και να είναι έτοιμος όταν ξεκινήσει το παιχνίδι. Κάθε παίκτης έχει κάτι διαφορετικό. Εγώ ακούω μουσική».

Όσο για το ρόλο του στην ομάδα και τις εμφανίσεις του Ζακ ΛεΝτέι, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είπε: «Έρχομαι από τον πάγκο αυτό το χρόνο και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν με πειράζει αν παίζω πέντε λεπτά, δεκαπέντε ή αν δεν παίζω καθόλου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για κάθε παίκτη. Εάν η ομάδα νικά, κάθε παίκτης βοηθά. Ο κόουτς Μπλατ θέλει να είμαι επιθετικός, να βγάζω ενέργεια και να βοηθήσω την ομάδα. Μιλώντας για επιθετικότητα και σκληρότητα από τον πάγκο, ο Ζακ ΛεΝτέι είχε ένα καταπληκτικό παιχνίδι κατά της Μπούντουτσνοστ, με αξιολόγηση 42! Ήταν εντυπωσιακό! Είναι ένας καλός παίκτης που βελτιώνεται καθημερινά. Μην ξεχνάτε ότι είναι πρωτάρης στη Euroleague, αλλά παίζει σαν… βετεράνος. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό μέρος αυτής της ομάδας. Εύκολα προσαρμόζεται στις θέσεις “4” και “5”. Είναι πολύ επιθετικός και προσπαθεί να κάνει κάτι θετικό κάθε λεπτό που βρίσκεται στο γήπεδο. Πάντα φέρνει ενέργεια, είναι ένας πολύ “cool”, ήσυχος και πολύ καλός τύπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά στον αγώνα της Πέμπτης (6/12) Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» δήλωσε: «Το επόμενο παιχνίδι μας είναι εναντίον της Ζαλγκίρις στη Λιθουανία. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παίξεις, με 15.000 ανθρώπους που σε βλέπουν, εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας, με έναν πολύ καλό προπονητή. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Θα χρειαστεί να κάνουμε τα πάντα καλά στο 100%, αν θέλουμε να νικήσουμε στο Κάουνας. Η Ζαλγκίρις παίζει ομαδικά και θέλει να ελέγξει το παιχνίδι, γι’ αυτό πρέπει να τους βγάλουμε από το ρυθμό τους και να είμαστε σκληροί στην άμυνα. Έχουν πετύχει πολλές νίκες σε εκτός έδρας παιχνίδια και τελικά νίκησαν για πρώτη φορά και στην έδρα τους την περασμένη εβδομάδα. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι ο “Σάρας” είναι τόσο καλός ως προπονητής, όπως και ως παίκτης. Ήταν ένα… κουμπιούτερ ως παίκτης. Ήξερε τα πάντα για το μπάσκετ, οπότε η μετάβαση σε προπονητή ήταν εύκολη γι’ αυτόν. Είναι λογικό και ό,τι κάνει είναι για κάποιο λόγο, για να βρει τα αδύναμα σημεία των αντιπάλων. Είναι πραγματικά καλός».

Ο Βεζένκοφ ρωτήθηκε για το πώς περνά την ώρα του στα ταξίδια και απάντησε: «Ταξιδεύουμε πολύ συχνά και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διασκεδάσεις σε αεροδρόμια, κατά τη διάρκεια των πτήσεων, αλλά και σε οδικά ταξίδια. Προσπαθώ να κοιμηθώ όσο μπορώ, αλλά παρακολουθώ επίσης ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ακούω μουσική και γενικά, προσπαθώ να περάσω πολύ χρόνο με τους συμπαίκτες μου. Είμαι τυχερός γιατί εύκολα κοιμάμαι στα αεροπλάνα. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ “La Casa De Papel” και πιθανότατα θα ξεκινήσω να βλέπω και το “Lucifer”. Και οι δύο είναι στο Netflix, το οποίο βοηθάει τους παίκτες σε οδικά ταξίδια. Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να έχουν Netflix και να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταινίες και σειρές off line, επειδή κάποια ταξίδια είναι πραγματικά μεγάλα και είναι πραγματικά δύσκολο».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού ως το τέλος του 2018, ο Βεζένκοφ επισήμανε: «Έχουμε πέντε ακόμη παιχνίδια μέσα στο 2018 και θέλουμε να ολοκληρώσουμε το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου πολύ καλά. Ταυτόχρονα, πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες σε αυτή την ομάδα, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στη διοργάνωση. Δεν είναι καλό να κοιτάζουμε πολύ μακριά μπροστά και το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι εναντίον της Ζαλγκίρις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης