Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν μαζί με τον Ζακ ΛεΝτέι και τον Βασίλη Σπανούλη οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά στην 4η περίοδο στο Μόναχο, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 3-0 του Ολυμπιακού στη Euroleague. Ο Λετονός αποποιήθηκε το ρόλο του «X-Factor» απέναντι στην Μπάγερν, ενώ τόνισε πως η επόμενη αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» η αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται «σε καλό μομέντουμ» (22/11, 20:45, Novasports 1). Ο Στρέλνιεκς εξήγησε πάντως πως δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που θα ήθελε να είναι μετά τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά, ο Γιάνις Στρέλνιεκς δήλωσε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Τι να πω για τη Ρεάλ; Παίζει πολύ καλά, είναι σε καλό μομέντουμ, δεν έχει ήττα. Είναι ωραίο να παίζεις με μεγάλες ομάδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάστασή του και την εμφάνισή του στο Μόναχο, αλλά και όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Μπάγερν, είπε: «Χρειάζομαι ακόμη χρόνο για να επιστρέψω στην ιδανική κατάσταση. Θα πάρει χρόνο, αλλά θα επιστρέψω εκεί. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να δουλέψω παραπάνω στις προπονήσεις».

Όταν κάποιος δημοσιογράφος τον χαρακτήρισε ως «X-Factor» στον αγώνα με τους Γερμανούς, ο Στρέλνιεκς απάντησε: «Πάντα βοηθάει όταν έχεις την εμπιστοσύνη του προπονητή. Δεν θεωρώ πως ήμουν ο “X Factor”. Κάναμε καλή δουλειά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στο Μόναχο. Περίμενα ένα δύσκολο ματς. Κάναμε αυτό που έπρεπε και πήραμε την νίκη. Ξέρω πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί Έλληνες και είναι πάντα ωραίο να έχεις τον κόσμο σου σε όλη την Ευρώπη».

Τέλος, αναφορικά με το αν βρίσκουν επιπλέον κίνητρο οι «ερυθρόλευκοι» στο γεγονός ότι θα παίξουν απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, υπογράμμισε: «Είμαστε επαγγελματίες, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο σε οποιοδήποτε παιχνίδι της Euroleague. Χαιρόμαστε όταν παίζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και σπουδαίους παίκτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης