Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για τον Ολυμπιακό και την Φενέρμπαχτσε σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της Τουρκίας. Ο διεθνής γκαρντ τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν ακόμη χρόνο για να φτάσουν το επιθυμητό επίπεδο, ενώ επεσήμανε ότι έχουν κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σλούκας στην ιστοσελίδα «trendbasket.net»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το κλίμα στον Ολυμπιακό: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Είμαι σε ένα περιβάλλον που ήδη το γνωρίζω. Αναφορικά με την εικόνα της ομάδας, αυτή την στιγμή, χρειαζόμαστε χρόνο και περισσότερες προπονήσεις για να βελτιωθούμε. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα. Παλεύουμε ως ομάδα στο παρκέ. Προσπαθούμε να γίνουμε ένα και να κάνουμε το καλύτερο στο παρκέ. Η κατάσταση είναι πολύ θετική για το μέλλον της ομάδας».

Για την αναμέτρηση με την Μπάγερν (23/10, 21:30): «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να πω ότι σεβόμαστε πολύ την Μπάγερν Μονάχου. Έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή. Στο παρελθόν είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του. Ξέρω ότι είναι ένας πολύ έξυπνος προπονητής, ο οποίος πάντα πιστεύει στην ομάδα του. Η Μπάγερν παίζει δυνατά και έχουμε δει ότι είναι ένα συμπαγές σύνολο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς τους».

Για το αν του προσθέτει περισσότερη πίεση όταν παίρνει την τελευταία επίθεση: «Όλοι έχουν πίεση. Η πίεση αυτή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Το σημαντικό είναι να ξέρεις πως να διαχειριστείς αυτή την πίεση. Από την στιγμή που έχω αγωνιστεί σε ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους, είμαι συνηθισμένος να ζω με την πίεση. Ό,τι και να έγινε στο προηγούμενο ματς, είμαι πάντα έτοιμος να πάρω την τελευταία μπάλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα κεκλεισμένων των θυρών: «Η πίεση βρίσκεται είναι πάνω στο παιχνίδι, οπότε η απουσία των φιλάθλων δεν αλλάζει κάτι. Αλλά, είναι περίεργο να παίζεις σε άδεια γήπεδα. Μπορούμε να ακούμε εύκολα τις φωνές των ανθρώπων στο παρκέ. Δεν έχω συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση. Ελπίζω να τελειώσει αυτή η κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Μου λείπουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα».

Για την αντιμετώπιση που έχουν ορισμένοι παίκτες που φεύγουν από τις ομάδες: «Έχω πολύ καλή σχέση με τους φιλάθλους της Φενέρ, αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω. Αυτή είναι η άποψή τους… Στηρίζουν την ομάδα τους, με τον τρόπο τους. Αγωνίστηκα για πέντε χρόνια στη Φενέρμπαχτσε και σέβομαι την άποψή τους. Δεν θέλω να σχολιάσω τι γίνεται με τους άλλους παίκτες. Εμένα με σέβονταν πάντα και ακόμη όταν έφυγα».

Για τη σχέση του με τον Νάντο Ντε Κολό: «Τα πηγαίναμε πολύ καλά με τον Νάντο. Πρώτα απ’ όλα, μπορώ να πω ότι ο Νάντο είναι ένας πολύ καλός οικογενειάρχης εκτός παρκέ. Πάντα αφιερώνει χρόνο στα παιδιά του και ευχαριστιέται τη ζωή. Επίσης, δουλεύει σκληρά στο παρκέ και συνεχώς βελτιώνεται. Σέβομαι τη νοοτροπία που έχει στη δουλειά του. Είναι προφανές και όχι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται στους θρύλους της Ευρωλίγκας. Η σχέση μου μαζί του είναι η ίδια με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι το «σπίτι» του, αλλά τι θα ήθελε να πει στους φίλους της Φενέρ: «Αγωνίστηκα για πέντε χρόνια στη Φενέρμπαχτσε, πέρασα πολύ καλά και φτάσαμε σε πολλές επιτυχίες. Από την πρώτη ημέρα, υπήρχε αλληλοσεβασμός και αγάπη. Φυσικά, υπήρχαν και στιγμές που δεν τα καταφέραμε, αλλά γενικά ήταν μία πολύ επιτυχημένη περίοδος. Πάντα όταν έμπαινα στο παρκέ, έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Έβαζα την ομάδα πάνω απ’ όλα. Νομίζω ότι όλοι το κάνουν αυτό. Όχι μόνο εδώ, αλλά όλοι παίκτες της Φενέρ έδιναν ό,τι είχαν. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα αυτά τα πέντε χρόνια».

Για τον συμπαίκτη που του λείπει περισσότερο από την τουρκική ομάδα: «Βασικά, μου λείπουν όλοι. Αλλά, οι Βέσελι, Ντατόμε, Ντίξον, Μαχμούτογλου και Κάλινιτς έχουν μία ξεχωριστή θέση. Στην τελική, περάσαμε πέντε χρόνια μαζί».

Για το τι του λείπει από την Κωνσταντινούπολη: «Μου έλειψαν οι σχέσεις μου με τους συμπαίκτες μου. Είμαι άνθρωπος που δίνει μεγάλη σημασία στις προσωπικές σχέσεις. Καφέ με τον Βέσελι ή δείπνο με τον Ντατόμε… Μου λείπουν αυτές οι στιγμές περισσότερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης