Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησεΓια τα σημεία-κλειδιά της ομάδας του, αλλά και τις αναμετρήσεις με τον Προμηθέα Πάτρας στα ημιτελικά της Basket League. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά των playoffs:

– Για τη σειρά των ημιτελικών και το κλειδί για την ομάδα του:
«Έχουμε μια σειρά ημιτελικών με μια ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Δίκαια τερμάτισε 3ος ο Προμηθέας στην κανονική περίοδο. Έχει χημεία, ρόλους και σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο. Έχει πολύ καλή στήριξη από τους φιλάθλους και ισχυρή διοίκηση. Τέτοιες ομάδες χρειάζονται στο ελληνικό μπάσκετ. Δίνουμε έμφαση σε αυτή τη σειρά. Το κλειδί για εμάς είναι να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς μας, να βρούμε τον αγωνιστικό ρυθμό μας. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να συνέλθουμε από όλους αυτούς τους τραυματισμούς. Χάσαμε τους ρόλους μας και τη χημεία από τα συνεχόμενα “μπες-βγες”. Ευελπιστώ ότι την κατάλληλη στιγμή θα είμαστε όλοι έτοιμοι».

– Για τα φαινόμενα βίας που υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα:
«Ο αθλητισμός ενώνει, είναι μια έκφραση πολιτισμού. Όλα τα φαινόμενα βίας είναι κατακριτέα. Σίγουρα όλοι θέλουν να κερδίσουν, αλλά στο τέλος μόνο ένας μπορεί να βγει πρώτος. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού. Το γεγονός πως δεν γνωρίζεις από πριν ποιος θα κερδίσει. Πρέπει να έχουμε καλύτερη αθλητική παιδεία. Εύχομαι να δούμε ματς που δεν θα υπάρχει ούτε ίχνος βίας στη διάρκειά τους».

– Για τον Προμηθέα τόνισε:
«Όπως είπα και πριν, ο Προμηθέας τερμάτισε 3ος στην κανονική περίοδο απολύτως δίκαια. Εγώ θέλω να σταθώ ότι δίνει μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής και βάση στην παραγωγή. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε όλοι στην Ελλάδα. Να βγάζουμε νέους αθλητές. Πρέπει να βοηθήσουμε όλα αυτά τα ταλέντα για να συνεχίσει το μπάσκετ να είναι το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Πρέπει να στηρίξουμε όλα αυτά τα νέα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως βρίσκεται στις 4 κορυφαίες ομάδες ένας σύλλογος από την επαρχία. Εγώ έχω δουλέψει σε ομάδα της επαρχίας και μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Παλαιότερα υπήρχαν μόνο 1-2 επαρχιακές ομάδες. Το μπάσκετ πρέπει να το αγαπήσει η επαρχία. Πρέπει να είναι αποκεντρωμένο. Υπάρχουν ομάδες που είναι πολλά χρόνια στην Α1 και δεν έχουν τη στήριξη που πρέπει από την τοπική κοινωνία. Ίσως βαρέθηκε ο κόσμος, ίσως έπαιξε ρόλο η κρίση».

– Για το πιθανό συναπάντημα με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς:
«Δίνουμε πρώτα απ’ όλα μεγάλη σημασία στην ημιτελική σειρά με τον Προμηθέα. Είναι μια ομάδα που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά αν δεν παίξεις καλά. Το πρώτο που σκεφτόμαστε αυτό είναι τώρα. Δεν μπορώ να απαντήσω για το αήττητο του Παναθηναϊκού. Είναι δεδομένο πως έχει παίξει πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα και είναι αήττητος, αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει στοιχείο αιφνιδιασμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης