Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Βασίλης Σπανούλης, μίλησαν για το νέο πρωτάθλημα της Basket League.

«Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρξει ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, ένα πρωτάθλημα χωρίς βία. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία, να μην υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί στους παίκτες. Είναι σημαντικό το φετινό πρωτάθλημα να είναι καλύτερο από το περσινό, πιο ανταγωνιστικό, όλες οι ομάδες να αποδώσουν καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Εύχομαι να υπάρξει καλύτερο θέαμα για τον κόσμο, αλλά και ο κόσμος να στηρίξει τις προσπάθειες όλων μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε κόσμια επίπεδα χωρίς ακρότητες και βία. Για εμάς δεν είναι τόσο σημαντικό το πότε θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό», είπε ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε μια δύσκολη χρονιά φέτος με το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε δυσκολίες από τους πολλαπλούς αγώνες και τα δύσκολα ταξίδια. Θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια ανά μήνα φέτος. Άρα, το πότε θα παίξεις με μια ομάδα δεν είναι για μένα τόσο σημαντικό. Δουλεύουμε ήδη καλά από την αρχή της χρονιάς. Είναι σημαντικό ότι είμαστε όλη η ομάδα μαζί, έχουμε καλό υλικό. Προσθέσαμε δυο – τρεις παίκτες που μας έλειπαν. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων να ανταπεξέλθουμε σε κάθε διοργάνωση που θα συμμετέχουμε.

Θεωρώ πως το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες. Ήδη έχουμε παίξει ένα φιλικό με τον Απόλλωνα Πατρών, είναι μια καλή ομάδα. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Αυτό είναι καλό για να ανέβει ποιοτικά επίπεδα το πρωτάθλημα, για να αποκτήσει ξανά την παλιά αίγλη που είχε».

Με τη σειρά του ο Βασίλης Σπανούλης, είπε: «Κάποια στιγμή θα παίζαμε. Είναι λίγο διαφορετικό να παίζεις πιο αργά μέσα στη χρονιά για να δούμε καλύτερο θέαμα. Εύχομαι οι ομάδες να είναι έτοιμες και ο κόσμος να απολαύσει το ματς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πορεία της προετοιμασίας σημείωσε: «Η προετοιμασία πάει πολύ καλά, δουλεύουμε σκληρά. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε υγεία, έχουμε κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος του κορμού από πέρυσι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και τον προπονητή. Ήρθαν παιδιά που είναι διψασμένα για επιτυχίες και να αναδειχθούν στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

Αναφορικά με τη δυναμικότητα του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας, σχολίασε: «Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Όλα είναι δύσκολα. Θα είμαστε καταπονημένοι. Μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα που κανείς δεν ξέρει τι θα βρούμε στην πορεία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για να ανταπεξέλθουμε και στα δύο πρωταθλήματα. Αυτή είναι η ζωή μας, η δουλειά μας και χαιρόμαστε που το κάνουμε».

Σε ερώτηση για τη μάχη του πρωταθλήματος σημείωσε: «Πέρυσι πήγαμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Πιστεύω φέτος να κάνουμε άλλο ένα βήμα και ο κόσμος να απολαύσει τα παιχνίδια».

Τέλος για τις πολλές ομάδες από την περιφέρεια στην Α1, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί στην περιφέρεια ο κόσμος διψά για μπάσκετ. Όταν πάμε στην επαρχία και στα νησιά υπάρχει τρομερή ανταπόκριση και είναι σημαντικό να υπάρχουν τόσες ομάδες από την περιφέρεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης