Ο Γιώργος Πρίντεζης σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης προπόνησης του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν χαρακτήρισε εαυτόν τυχερό που από εδώ και στο εξής θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νέα σεζόν με νέο προπονητή: «Για όλους μας είναι διαφορετική καθημερινότητα. Δουλεύουμε νέα πράγματα κα προσπαθούμε όλοι μαζί να δείξουμε κάτι διαφορετικό, κοντά στη φιλοσοφία του προπονητή μας».


Για αυτά που έχει δει από τον Μπλατ ως τώρα:
«Έχουμε κάνει μόνο τρεις προπονήσεις μαζί. Δεν μπορείς να πεις πολλά προς το παρόν. Έχουμε πολύ δρόμο για να βελτιωθούμε και να δει ο καθένας πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει καλύτερα. Όλοι πάνω-κάτω γνωρίζουν τη φιλοσοφία του. Θέλει να βγάλουμε πολλή ενέργεια, με ένστικτο και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά και να είναι μια ομάδα αθλητική που να αντέχει σε βάθος χρόνου στον αγώνα».

Για τους στόχους και την επιστροφή στους τίτλους:
«Ξέρουμε πώς λειτουργεί το σύστημα. Όλοι μας έχουμε αρχίσει για να φέρουμε την ομάδα στην κρυφή. Πέρυσι η χρονιά δεν ήταν καλή αφού δεν είχε τίτλο, αλλά δεν είχε και Final Four. Όμως, η προπέρσινη αν και δεν είχε τίτλο, είχε συμμετοχή στο Final Four και συμμετοχή στον τελικό της Ευρωλίγκας. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανάμεσα στου καλύτερους. Ήμασταν φιναλίστ και ήταν κάτι πολύ όμορφο. Απώτερος σκοπός μας είναι να φέρουμε κάποιον τίτλο και να παίξουμε μπάσκετ για να ευχαριστηθεί ο κόσμος μας».

Για τους νέους ξένους: «Οι ξένοι που έχουν έρθει δεν είναι έμπειροι στην Ευρωλίγκα, αλλά δίνοντας το 100% μπορεί κάποιος να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Είδα ότι έχουν κίνητρο, να δώσουν το 100% στην ομάδα και να βοηθήσουν όσο μπορούν. Αν τα δίνεις όλα, τα πράγματα έρχονται πιο εύκολα. Είμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν τον Ολυμπιακό πέρυσι και τι εύχεται για φέτος: «Μακάρι να μην έχουμε τραυματισμούς, να πάνε τα πράγματα όπως πρέπει. Να φροντίσουμε τα κορμιά μας ακόμη περισσότερο. Ολοι μπορούν να παίξουν όλες τις θέσεις και να προσφέρουν από όλες τις θέσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για την μεγάλη εμπειρία του Μπλατ με μεγάλες ομάδες, όπως οι Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς: «Αισθάνομαι τυχερός. Έχει προπονήσει μεγάλους παίκτες και ομάδες. Ο τρόπος που δουλεύει μου αρέσει πάρα πολύ και μακάρι να βγει κάτι καλό, με τίτλους για την ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης