O Ρικ Πιτίνο στις δηλώσεις του, μετά την εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Κολοσσού στη Ρόδο, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Κόνιαρης), οι οποίοι αρνούνται να αγωνιστούν στην Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, λόγω της παράλληλης παρουσίας του και στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού».

«Σέβομαι τους πάντες. Τον κόσμο, τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους. Οι πρώτοι παίκτες με τους οποίους συναντήθηκαν όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν μου αρέσει να μην με σέβονται» ανέφερε με νόημα ο νέος ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο ματς με τον Κολοσσό δήλωσε: «Το καλό με την ομάδα μας είναι ότι ενώ κερδίζουμε, ακόμη δεν έχουμε φτάσει ούτε καν κοντά στη δυναμική που έχουμε. Προφανώς, παίξαμε σκληρά και βάλαμε τα σουτ. Το μπάσκετ γίνεται πολλές φορές πιο απλό. Έτσι, η νίκη γίνεται μονοδιάστατη και έρχεται εύκολα».

Για το πότε περιμένει να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο είπε: «Περίπου μετά από 2-3 εβδομάδες προπονήσεων».

Για το αν το μυαλό των παικτών του ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επισήμανε: «Αν και το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ δυνατό, η γνώμη μου είναι ότι πάντοτε θα πρέπει να εστιάζεις στην κάθε προπόνηση και στο κάθε παιχνίδι που έρχεται. Όταν σκέφτεσαι μόνο ένα παιχνίδι, χάνεις τον ενθουσιασμό και την ενέργεια. Το καλύτερο είναι να βλέπεις κάθε προπόνηση και παιχνίδι ξεχωριστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος για την αγάπη των Ελλήνων προς στο πρόσωπό του ο Πιτίνο τόνισε: «Ήταν ένα από τους λόγους που πήρα τη δουλειά στην Εθνική ομάδα. Το καλοκαίρι κάνουμε οικογενειακώς διακοπές και έχω 12 εγγόνια. Όταν κάναμε διακοπές φέτος, τους είπα ότι κάτι χρωστάω στην Ελλάδα, για την αγάπη που είχα εισπράξει και την αφοσίωση που μου είχε δείξει ο κόσμος. Ο βασικός λόγος ήταν αυτός για να αναλάβω τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή, παρότι γνώριζα ότι θα ήμουν μακριά από την οικογένειά μου και δεν θα με βλέπουν το καλοκαίρι».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης