Για τους ισχυρούς δεσμούς του με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου σε αφιέρωμα που του έκανε η Eurolague. 

«Αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός δεν ξέρω αν θα βρισκόμουν στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή ήταν η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω πράγματα και να κάνω αυτό που αγαπώ. Είναι σαν την οικογένειά μου τώρα. Το δέσιμο με την ομάδα και τη διοίκηση είναι εξαιρετικό. Όταν σταματήσεις το μπάσκετ είναι όμορφο να σκέφτεσαι πως έχεις δημιουργήσει τέτοιες σχέσεις με μια ομάδα και τον κόσμο της, με ολόκληρη την οικογένεια του Ολυμπιακού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας φόργουορντ για τους Πειραιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να μιλήσει για τον ρόλο του… μέντορα που έχει πλέον στην ομάδα, είπε: 

«Όταν ήρθα εδώ υπήρχαν παίκτες που με βοήθησαν, μου μιλούσαν, με στήριξαν. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ. Να βοηθήσω κάποιον παίκτη, να του μιλήσω, να του δώσω συμβουλές. Μετά, είναι δικό του θέμα αν θα με ακούσει. Το κάνω με κάθε νέο παίκτη της ομάδας».

Όσο για τη βελτίωσή του, ο «Παπ» ανέφερε: «Δεν θα σταματήσω ποτέ να ζητάω ολοένα και περισσότερα πράγματα από τον εαυτό μου. Αυτή είναι η ζωή του επαγγελματία παίκτη. Χαίρομαι όταν πηγαίνω καλά, αλλά χαίρομαι περισσότερο όταν οι εμφανίσεις συνδυάζονται με νίκες. Αυτό μετράει. Στο τέλος της σεζόν το θέμα είναι τι θα έχει πετύχει η ομάδα, όχι εγώ, ο Νίκολα, ο Βασίλης ή ο Γιώργος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την μεριά του, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ υπογράμμισε για τον συμπαίκτη του ότι: «Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήταν ένας από εκείνους που με βοήθησαν πάρα πολύ να γίνω καλύτερος παίκτης. Βοηθάει τους πάντες. Έχει μεγάλη καρδιά. Θα είναι φίλος μου για όλη τη ζωή μου. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της Ευρώπης. Πάντα δίνει ενέργεια στην ομάδα».

Τέλος ο Βασίλης Σπανούλης επισήμανε για τον Παπανικολάου: «Τον ξέρω από παιδί. Μεγάλωσε και τώρα έχει γίνει ένας πάρα πολύ ποιοτικός παίκτης. Πολλές φορές τα στατιστικά δεν δείχνουν τη δουλειά του στο παρκέ. Μου αρέσει που έχουμε τον Κώστα στην ομάδα».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης