Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε για πρώτη φορά ως παίκτης του Ολυμπιακού στην κάμερα του zougla.gr. Ο Έλληνας γκαρντ, που ξεκίνησε την Τρίτη την προετοιμασία ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του και τους στόχους του.

«Προσπαθώ να γίνω και εγώ κομμάτι αυτής της ομάδας», είπε ο Γιάννης Αθηναίου, ενώ τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες μετέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο 27χρονος αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας.

Το βίντεο της συνέντευξης:

Αναλυτικά η συνέντευξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Νιώθεις έτοιμος για να βοηθήσεις όπου σε χρειαστεί ο προπονητής σου;

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα στην οποία παίζουν πολύ σημαντικοί παίκτες και μεγάλοι αθλητές. Θεωρώ ότι ο καθένας, όπως και εγώ, είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα σε οποιοδήποτε πόστο χρειαστεί. Έτσι κι εγώ έχω έρθει συνειδητοποιημένος, γνωρίζοντας ότι θα κάνω κάθε φορά αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής. Ό,τι και να είναι αυτό, νομίζω ότι είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω».

-Έχεις την ευκαιρία να αναδείξεις το ταλέντο σου στον πρωταθλητή Ελλάδος και δευτεραθλητή Ευρώπης, πως νιώθεις;

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην καριέρα μου κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι το οποίο αποτελεί τιμή για τον κάθε αθλητή. Ισχύει και για μένα και είμαι έτοιμος να αρπάξω αυτή την ευκαιρία και να προσπαθήσω να γίνω κομμάτι αυτής της ομάδας βοηθώντας όπως μου ζητηθεί».

-Το ξεκίνημα σου στον Ηλυσιακό και η μετεγγραφή σου στον Ολυμπιακό. Πώς νιώθεις για αυτό το άλμα;

«Γι’ αυτό το άλμα προηγήθηκαν πολύ μικρότερα βήματα. Θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντικό το ότι δεν έγινε ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα μου, αλλά πέρασα από μικρότερες ομάδες μέχρι να φτάσω εδώ στον Ολυμπιακό. Αυτό με βοήθησε στο να γαλουχηθώ και να αλλάζω κάθε φορά επίπεδο και στόχους και έτσι θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο για κάθε αθλητή το να κάνει μικρά βήματα και να μην κάνει μεγάλα άλματα, ώστε να μην μπορέσει να σταθεί εκεί που θα πάει».

-Ποια θα είναι τα συναισθήματα σου όταν κληθείς να αντιμετωπίσεις την παλιά σου ομάδα την ΑΕΚ και πως πιστεύεις ότι θα σε αντιμετωπίσει ο κόσμος της;

«Κοίταξε, αυτό το έχει ο πρωταθλητισμός και ειδικότερα οι αθλητές που παίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο αναγκάζονται κάθε φορά να αντιμετωπίζουν παλιές τους ομάδες στις οποίες έχουν αγωνιστεί. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και σε αυτή πέρασα πολύ ωραία αυτό το εξάμηνο που βρέθηκα εκεί και θεωρώ ότι με τον κόσμο υπήρχε ένα δέσιμο. Από εκεί και πέρα αυτά δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Εμείς σαν αθλητές αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μπαίνουμε κάθε φορά στο γήπεδο χωρίς να καταφέρουν τα συναισθήματα να μας στερήσουν αυτό που θέλουμε».

-Ευρωλίγκα ή πρωτάθλημα; Ποιος είναι ο βασικός στόχος της ομάδας σου για φέτος;

«Δεν θεωρώ ότι είναι ένα από τα δυο. Και οι δύο είναι πολύ βασικοί στόχοι όπως είναι και το κύπελλο. Έτσι είναι πάντα στις μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Πρέπει πάντα να πρωταγωνιστούν και να βρίσκονται στην κορυφή οποιαδήποτε είναι αυτή η διοργάνωση, οπότε δεν νομίζω ότι θα ξεχωρίσω κάτι από τα δύο, αλλά θα πω ότι και φέτος και οι τρείς στόχοι είναι αυτοί που πρέπει να υλοποιηθούν».

-Συμμετείχες στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας χωρίς ωστόσο να φτάσεις στην τελική δωδεκάδα. Τι αποκόμισες από αυτό;

«Αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Να βρίσκεσαι στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Τώρα το γεγονός ότι δεν επιλέχτηκα στην τελική δωδεκάδα είναι κάτι το οποίο ουσιαστικά με βγάζει κερδισμένο γιατί είναι μια επιπλέον εμπειρία στην καριέρα μου. Το να βρίσκεσαι εκεί είναι τιμή για τον κάθε Έλληνα αθλητή. Έτσι και για μένα. Μόνο θετικές εμπειρίες μπορώ να πω ότι αποκόμισα από όλη αυτήν την διαδικασία».

Επιμέλεια: Ελένη Λούμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης