O διευθύνων σύμβουλος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή «Larguero» της Cadena Ser, ξεκαθάρισε ότι μία ομάδα  μπορεί να αγωνίζεται  στην Eurοleague, χωρίς να συμμετέχει στο πρωτάθλημά της.

Αφορμή η σκέψη της Ρεάλ Μαδρίτης για αποχώρηση από την ACB, εξαιτίας της διαιτησίας στον τελικό Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα, ενώ είναι γνωστά δημοσιεύματα για ανάλογες σκέψεις που κάνει ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρησή του, στο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι ότι η Euroleague ενδιαφέρεται ή όχι για το που βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέτοχος και ιδιοκτήτης της διοργάνωσης. Η Euroleague βασίζεται στην απόφαση όλων των συνιστωσών της. Εάν υπάρχει μια απλή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των ένδεκα ιδιοκτητών, η πρόταση θα προχωρήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορεί μια ομάδα να παίζει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό χωρίς να το κάνει σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε.

«Με ανησυχεί λίγο, ένας σύλλογος μετά από μια αμφιλεγόμενη διαιτησία, να αφήσει την διοργάνωση, δεδομένου ότι έχουμε μια άλλη λειτουργία. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο. Θέλω επίσης να πω ότι οι Ισπανοί διαιτητές είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, όπως και το μπάσκετ τους. Αλλά η Euroleague είναι μια εταιρεία, όχι μια ομοσπονδία. Ο τρόπος εργασίας μας είναι διαφορετικός, είναι επιχειρηματικός».

O Μπερτομέου ήταν χθες στη Βιτόρια για να παρουσιάσει το νέο λογότυπο του Final Four.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης