Τους συλλόγους που θα αγωνιστούν στο EuroCup Γυναικών 2022-23, καθώς και όσους θα χρειαστεί να παλέψουν στα προκριματικά για να κερδίσουν μια θέση στην κανονική περίοδο, ανακοίνωσε η διοργάνωση.

Η κανονική περίοδος του EuroCup θα διεξαχθεί σε δύο περιφέρειες και τους συλλόγους χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Συνολικά θα πάρουν μέρος 48 ομάδες, χωρισμένες σε 12 ομίλους των τεσσάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε μία από τις δύο περιφέρειες θα περιλαμβάνει 19 συλλόγους που έχουν κερδίσει απευθείας θέση στους ομίλους της κανονικής περιόδου. Οι υπόλοιπες 10 θέσεις (πέντε σε κάθε περιφέρεια) θα απονεμηθούν στους νικητές των προκριματικών.

O Παναθηναϊκός έχει κερδίσει την απευθείας συμμετοχή του στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης και θα αγωνιστεί στην πρώτη περιφέρεια, ενώ οι Εσπερίδες Καλλιθέας, Ελευθερία Μοσχάτου, ΟΑ Χανίων και Δάφνη Αγίου Δημητρίου θα πρέπει να διεκδικήσουν το «εισιτήριο» μέσω των προκριματικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής Ελλάδας θα πάρει μέρος στην προκριματική φάση της EuroLeague Γυναικών (11-13/10), διεκδικώντας μια θέση στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 15 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι κληρώσεις τόσο για τη EuroLeague, όσο και για το EuroCup Γυναικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης