Λίγες ημέρες μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού για την Εuroleague ο Παναθηναϊκός νίκησε εκ νέου τον μεγάλο του αντίπαλο αυτή τη φορά για την Basket League.

Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» με μπροστάρη τον -εξαιρετικό σήμερα- Νίκο Παππά επιβλήθηκαν με Mεγάλος πρωταγωνιστής των πράσινων ήταν ο… σεληνιασμένος Νίκος Παππάς, που τελείωσε το ματς με 24 πόντους…79-70 των Πειραιωτών στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η οποία δίνει, ως γνωστόν, το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας.
Μετά από τη σημερινή νίκη της η ομάδα του Πασκουάλ αύξησε το ρεκόρ της στο 6-0 και πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με το -επίσης αήττητο- Περιστέρι, με τους «ερυθρόλευκους» από την πλευρά τους να ακολουθούν με ρεκόρ 5-1.
Πρώτος σκόρερ των πράσινων ήταν ο… σεληνιασμένος Νίκος Παππάς, που τελείωσε το ματς με 24 πόντους. Στην κακή βραδιά του Καλάθη (7π., 7ασ.), ΝτεΣόν Τόμας και Κιθ Λάνγκφορντ ακολούθησαν τον «Παπ» στη λίστα των διψήφιων με 10 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, ο ΛεΝτέι… αποκάλυψε την ευστοχία του από τα 6.75 (3/3 τρίποντα) και με 20 πόντους προσπάθησε να ηγηθεί την ανατροπής, υπολογίζοντας όμως χωρίς τα λάθη των «ερυθρόλευκων» (12) σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης…

Από εκεί και πέρα ο Πρίντεζης είχε 11 πόντους και εννέα ριμπάουντ αλλά και 3/10 βολές (!), ο Τίμα είχε 10 πόντους, τη στιγμή που ο Σπανούλης (9π., 7ασ.) δεν κατάφερε να «μιλήσει» όταν έπρεπε…

Το ξεκίνημα του αγώνα:


Υποτονικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό των 0/7 τριπόντων να μένει στο παιχνίδι από τα σουτ του Λάνγκφορντ από μέση απόσταση και τον Ολυμπιακό των 4 λαθών να «πληρώνει» τις προβληματικές επιθέσεις.
Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το το «τριφύλλι» να είναι στο «εύθραυστο» +1 (15-14), για να ακολουθήσει ένα μίνι ξέσπασμα των Πειραιωτών.

Με τον ΛεΝτέι να φανερώνει τις ικανότητες του από τα… 6.75 και να ευστοχεί στο δεύτερο του τρίποντο στον αγώνα και τον Τίμα να παίρνει τη σκυτάλη, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν, εν τη απουσία του Καλάθη από το παρκέ, στο 15΄ με +6 (20-26), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη…

Ο Παναθηναϊκός «πάτησε» στα λάθη των φιλοξενούμενων (8 μέχρι το ημίχρονο) και με τον Παππά να μπαίνει «ζεστός», ευστοχώντας στο πρώτο τρίποντο του «τριφυλλιού» μετά από 11 προσπάθειες, δόθηκε το σύνθημα για την ανατροπή των «πράσινων».
Ο Έλληνας γκαρντ έδωσε ώθηση με 6 διαδοχικούς πόντους, και σημειώνοντας τους 9 από τους 12 πόντους της ομάδας του στο επιμέρους σκορ 12-1 των γηπεδούχων, οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπέρασαν με 32-27 στο 19΄, ενώ πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +3 (32-29).
Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου, τα απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας του Παναθηναϊκού (2/12 τρίποντα, και τα δύο από τον Παππά, 6/12 βολές), οι δύο τεχνικές ποινές στον Ολυμπιακό (σε Μιλουτίνοβ και Μπλατ) και τα τρία φάουλ που συμπλήρωσε ο Λάσμε στο 16΄.
Με την ομάδα του Πειραιά να τροφοδοτεί και πάλι στη ρακέτα τον Μιλουτίνοφ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν γρήγορα σε 34-34, αλλά το παιχνίδι τους δεν είχε διάρκεια. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό από τα 6.75 (2 τρίποντα από Παπαπέτρου, Λάνγκφορντ) και με σερί 10-0 οι «πράσινοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +10 (44-34).
Ο ΛεΝτέι με έξι διαδοχικούς πόντους του (1 τρίποντο) έβγαλε αντίδραση για τον Ολυμπιακό, Τίμα και Σπανούλης ακολούθησαν και στο 29΄ οι Πειραιώτες μείωσαν σε 51-50. Ωστόσο, η αστοχία τους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, βοήθησε το τριφύλλι να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +4 (55-51).

Ακολούθως η ομάδα του Μπλατ μείωσε στο 33΄ σε 58-57, με τον Τίμα να αξιοποιεί από τα 6.75 την ασίστ του Σπανούλη, αλλά μέχρις εκεί…
Κι αυτό γιατί λάθη και αστοχία δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να πλησιάσουν στο σκορ, τη στιγμή που ο Παππάς είχε τις λύσεις στην επίθεση και σε συνεργασία με τον Τόμας διαμόρφωσαν στο 37΄ το 72-63, βάζοντας τον Παναθηναϊκό σε τροχιά νίκης, η οποία εν τέλει κατακτήθηκε με σκορ 79-70.

Το τέλος του ντέρμπι:

Tα δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Παπαπέτρου 5 (1), Καλάθης 7 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Λάσμε 4, Τόμας 10, Λοτζέσκι 1, Γκιστ 9, Παππάς 24 (4), Βουγιούκας 2, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο 4, Λεκαβίτσιους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πρίντεζης 11 (3/10 βολές, 9 ριμπάουντ), Σπανούλης 9 (2 τρίποντα, 7 ασίστ), Μιλουτίνοβ 6, Παπανικολάου 1, Ουίλιαμς-Γκος 9 (1), Βεζένκοβ, Μπόγρης 2, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς 2, Τίμα 10 (2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), ΛεΝτέι 20 (3)

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του ΛεΝτέι



 
 
 
 
 


 
  O Δημήτρης Γιαννακόπουλος
  Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θοδωρής Καρυπίδης

Eικόνες από το ζέσταμα των δύο ομάδων:

 

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης