Η απόφαση του Ολυμπιακού να φτάσει στα άκρα ή αν θέλετε «Μέχρι Τέλους» τις ανοικτές υποθέσεις του με αυτά που θεωρεί πως τον αδικούν χρόνια τώρα στο ελληνικό μπάσκετ πήρε χθες και την πιο επίσημη μορφή της.

Αυτό που είχαν προαναγγείλει τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και κυρίως ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Γιώργος Αγγελόπουλος στο 12ο συνέδριο της Θύρας 7 έγινε πράξη, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών των πλέι οφ της Basket League με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ. Αυτόματα και σύμφωνα με τα όσα έχουν ξεκαθαριστεί από το νομικό επιτελείο του ΕΣΑΚΕ, οι «ερυθρόλευκοι» αποβάλλονται από τα πλέι οφ και ως υπότροποι, διότι δεν αγωνίστηκαν και στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τους «πράσινους», υποβιβάζονται στην Α2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση είναι συνειδητή και με αφορμή όλα τα κακώς κείμενα στο άθλημα που καταγγέλλουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια και τυγχάνει της απόλυτης στήριξης του κόσμου της ομάδας, παρότι έχει εκφραστεί επίσημα μόνο από το οργανωμένο κίνημα των οπαδών. Όσοι μιλούν, αφουγκράζονται και συναναστρέφονται και το υπόλοιπο «κομμάτι» του κόσμου, δεν έχουν συναντήσει κανέναν που να μην αναγνωρίζει τον παρασκηνιακό πόλεμο που δέχεται από την ΚΕΔ/ΕΟΚ ο Ολυμπιακός και να μη συμφωνεί με την απόφαση της αποχώρησης, έπειτα απ’ όλες τις άκαρπες προσπάθειες που έγιναν για αλλαγή στο ελληνικό μπάσκετ. Ουδείς ήθελε την αλλαγή στάσης από τη στιγμή που δεν παρατηρήθηκε πραγματική αλλαγή πλεύσης, οπότε καλό θα είναι πλέον να εξετάσουμε βήμα-βήμα την επόμενη μέρα της ομάδας…

Από εδώ και πέρα και αφότου τις επόμενες ώρες από τον ΕΣΑΚΕ θα εκδοθεί και τυπικά η απόφαση του μηδενισμού, της αποβολής από τα πλέι οφ, του υποβιβασμού και του -6 στη βαθμολογία της επόμενης σεζόν, θα τρέξουν και οι υπόλοιπες εξελίξεις. Αρχικά, αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί στην πρώτη του προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ (σ.σ.: η απόφαση αναμένεται το αργότερο την προσεχή Δευτέρα 27/05) είτε θα επαναληφθεί η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είτε δεν θα επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, οπότε τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην. Η δεύτερη προσφυγή κατά της κίνησης του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσει τη βαθμολογία θα εκδικαστεί στις 13 Ιουνίου.

Χθες πάντως, η αποκάλυψη του πρώτου εγγράφου των πρακτικών από την ΚΕΔ/ΕΟΚ στο ΑΣΕΑΔ χωρίς την υπογραφή του προέδρου, Στέλιου Συμεωνίδη, και η προσκόμιση υπομνήματος με το ίδιο χαρτί που φέρει τελικά την υπογραφή του, δείχνει πολλά για τις μεθοδεύσεις της επιτροπής και τον τρόπο με τον οποίο έγινε (σ.σ.: με δύο μέλη) η περίφημη κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής. Για πολλούς, αυτό είναι προάγγελος δικαίωσης του Ολυμπιακού, που θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιθανότατα πολιτική παρέμβαση, καθώς θα μιλάμε για αποδεδειγμένη παρανομία μίας επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων άλλων ομάδων που ήταν στη διαδικασία, ενώ ήδη ο κ. Συμεωνίδης είναι για ακόμη μία φορά υπόλογος, διότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ Fm 94,6, είχε υποστηρίξει πως η ΚΕΔ είναι πενταμελής, αποκρύπτοντας από την κοινή γνώμη την παραίτηση δύο μελών της. Από τον Ολυμπιακό θα περίμεναν κάποιοι να είχαν αναλάβει την ευθύνη και να είχαν παραιτηθεί, όμως, όπως έλεγαν ειρωνικά, «όλα στο ελληνικό μπάσκετ βαίνουν για κάποιους καλώς, υπάρχει νομιμότητα και έχουμε… πλέι οφ».

Το σχέδιο για… Α2

Αν και οι δύο προσφυγές της ΚΑΕ απορριφθούν, τότε αυτόματα και αν δεν συμβεί κάτι άλλο νομικά που αυτήν την ώρα δεν φαίνεται ορατό, θα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία οριστικά. Εκεί, οι Πειραιώτες θα έχουν μία ομάδα με νέους ταλαντούχους παίκτες, έναν φέρελπι ξένο (ίσως και τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι) και κάποιους πιο έμπειρους Έλληνες χαμηλότερου βεληνεκούς, με άλλον προπονητή απ’ ό,τι η ομάδα που θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα ή και στην Αδριατική Λίγκα. Στην άκρη του πάγκου, εκτός απροόπτου, θα συνεχίσει ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει συμβόλαιο, έχει ξεκαθαρίσει πως στηρίζει τις κινήσεις της ΚΑΕ, όμως σίγουρα δεν είναι και απόλυτα ευχαριστημένος από την κατάσταση που βίωσε εφέτος η ομάδα, αλλά κυρίως τα όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ.

Επιστρέφοντας λοιπόν στη μορφή της ενδεχόμενης συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Α2, θα αφορά ένα σχεδόν εντελώς διαφορετικό ρόστερ, που θα χρησιμοποιείται ουσιαστικά ως αναπτυξιακή ομάδα-φυτώριο. Όσοι αναρωτιούνται πότε θα επιλέξει ο Ολυμπιακός να δυναμώσει αυτήν την ομάδα με στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, η απάντηση που δίνεται από την ΚΑΕ είναι: «όποτε κι αν αλλάξουν τα κακώς κείμενα του ελληνικού μπάσκετ που αποδεικνύουμε και θα αναδεικνύουμε καθημερινώς με επίσημα στοιχεία».

Το πλάνο ενίσχυσης

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ο εκτελεστικός διευθυντής της, Ζόρντι Μπερτομέου, ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά πως δεν τίθεται ζήτημα μη συμμετοχής του, σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστεί τη νέα σεζόν, αφού έχει συμβόλαιο. Ήδη οι «ερυθρόλευκοι» προχωρούν τον σχεδιασμό τους για μία ομάδα πολύ πιο δυνατή από εφέτος και με ελαφρώς αυξημένο μπάτζετ. Μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεων στο ΣΕΦ (θα ολοκληρωθούν αν το ΑΣΕΑΔ απορρίψει τις προσφυγές), ο Ντέιβιντ Μπλατ θα έχει συζητήσεις με τη διοίκηση και τους υπάρχοντες παίκτες, για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν.

Στα σκαριά είναι μια αναπροσαρμογή του μπάτζετ με μικρές μειώσεις στα χρήματα που έχουν λαμβάνειν οι Έλληνες παίκτες (σ.σ.: Παπανικολάου, Πρίντεζης) από τη νέα σεζόν, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για να γίνουν πιο δυνατές κινήσεις ενίσχυσης. Το μπάτζετ, πάντως, δεν αποκλείεται να είναι αυξημένο, θα γίνει κίνηση για έναν γκαρντ υψηλού επιπέδου, ενώ ήδη έχουν γίνει σύμφωνα με πληροφορίες επαφές με τους Νόρις Κόουλ (γκαρντ, Μπουντούτσνοστ) και Τζέρεμι Έβανς (πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Νταρουσάφακα). Η διοίκηση κινείται επίσης για την προσθήκη Ελλήνων παικτών (Κόνιαρης, Χρυσικόπουλος, Κακλαμανάκης) που έχουν δείξει πως αξίζουν ευκαιρία στο υψηλότερο με «δίψα» για διάκριση.

Και η… Αδριατική

Ασφαλώς, ορθάνοικτο παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα, καθώς την προσεχή Παρασκευή (24/05) θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της για να αποφασίσουν αν θα δεχθούν το αίτημα των Πειραιωτών για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Για να γίνει δεκτός ο Ολυμπιακός, χρειάζεται ομόφωνη απόφαση από τις δώδεκα ομάδες κι αν τα νέα είναι θετικά, από εβδομάδα θα αρχίσουν ουσιαστικές συζητήσεις για την υπογραφή του συμβολαίου. Εκτιμάται, πάντως, πως η υπόθεση θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου. Πηγή: sport-fm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης