Χωρίς προβλήματα και με 13 παίκτες στην αποστολή, στην οποία επιστρέφει ο Μιχάλης Λούντζης (είχε λείψει από το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα), αναχώρησε για τη Ρωσία ο Ολυμπιακός, ενόψει της αυριανής (3/12, 18:00) αναμέτρησης με την Ούνικς Καζάν, για τη 13η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη δηλώσεις του πριν την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων», τόνισε ότι η ρωσική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν είναι καθόλου τυχαία η ως τώρα συγκομιδή της, ενώ χαρακτήρισε «κλειδί» του αγώνα τον περιορισμό των λαθών και την ανακοπή του γρήγορου παιχνιδιού της Ούνικς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο ταξίδι και όλα αυτά, γιατί είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στην δυναμικότητα του αντιπάλου μας», δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Η Ούνικς είναι μία ομάδα που είναι πολύ καλή επιθετικά. Είναι μια ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εκτός του ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, έχει ψηλούς που αμύνονται πολύ καλά και περιφερειακή γραμμή που σκοράρει και επιτίθεται πολύ καλά. Είναι προφανές πως πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα, δεδομένου πως είναι η πρώτη ομάδα στα κλεψίματα στην Ευρωλίγκα. Δεν πρέπει να τους δώσουμε παιχνίδι στον αιφνιδιασμό, για να έχουμε τύχη να κερδίσουμε».

Για το αν η συγκέντρωση και ο ρυθμός θα είναι το «κλειδί» της νίκης, ο Μπαρτζώκας είπε: «Πάντα είναι σημαντικά στοιχεία αυτά στο μπάσκετ. Θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας. Αν τους δώσεις κατοχές και φύγουν στο transition, μετά είναι δύσκολο να ακολουθήσεις στο παιχνίδι. Πρέπει να έχεις υπομονή, να προστατεύσεις τη μπάλα και να κάνεις καλές επιλογές στην επίθεση, έτσι ώστε να μην τους δώσεις την ευκαιρία να ανοίξουν το παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την σταθερά ανοδική πορεία της Ούνικς και το αν αυτή οφείλεται και στην υπομονή που έδειξαν άπαντες στην ομάδα: «Για όλες τις ομάδες ισχύει αυτό. Οι αντίπαλοί μας έχουν καλό προπονητή, έχουν πολύ καλό υλικό, έχουν ταλαντούχους παίκτες και έκαναν και μια-δυο προσθήκες καλές. Οπότε είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Έχει αρκετούς Αμερικανούς και δεν είναι τυχαία η έως τώρα βαθμολογική συγκομιδή της».

Ο Μπαρτζώκας κλήθηκε τέλος να κάνει ένα σχόλιο για τον Αμερικανό φόργουορντ της Ούνικς, Τζον Μπράουν, και απάντησε: «Βάζει φοβερά τα χέρια του στη μπάλα. Παίζει με μεγάλη ένταση στην άμυνα. Στην ουσία είναι ένας παίκτης που αμύνεται σε πέντε θέσεις. Παίζει τελείως ανορθόδοξα όσον αφορά το πού βάζει το σώμα του, τα χέρια του… Είναι, όμως, πάρα πολύ καλός παίκτης και πολύ χρήσιμος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης