Aντιμέτωπος με τη Βιλερμπάν θα τεθεί για δεύτερη φορά σε διάστημα πέντε ημερών ο Ολυμπιακός.

Πιο συγκεκριμένα  την Τρίτη (19/1, 21:45) θα διεξαχθεί στο «Αστρομπάλ» της Λιόν η εξ αναβολής αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 10η αγωνιστική της Euroleague, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να θέλουν «γλυκιά εκδίκηση» για την ήττα (69-63) που γνώρισαν από την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ, την περασμένη Παρασκευή (15/1) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αγώνας θα αποδείξει αν πήραμε το μάθημά μας» δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Χασάν Μάρτιν που δεν αγωνίστηκε (διάστρεμμα) στο ματς του ΣΕΦ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και η παρουσία του κρίνεται πολύτιμη απέναντι στα ψηλά και αθλητικά κορμιά του γαλλικού συλλόγου. Στην Αθήνα έμεινε ο τραυματίας Γιαννούλης Λαρεντζάκης, καθώς και ο Κώστας Παπανικολάου.

Λίγο πριν την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων» ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ρωτήθηκε αν η ομάδα του πήρε το μάθημά της μετά την ήττα από την Βιλερμπάν στο ματς της περασμένης Παρασκευής (15/01) και απάντησε: «Ελπίζουμε… Ποτέ δεν ξέρεις. Το παιχνίδι είναι πάντα η απόδειξη για το αν μια ομάδα προοδεύει, είναι έτοιμη, αποφασιστική και κατακτά τους στόχους της. Οπότε ο αγώνας θα αποδείξει αν έχουμε, σε εισαγωγικά, πάρει το μάθημά μας. Θα ήθελα να πω πως για εμένα η ήττα από την Βιλερμπάν δεν ήταν μόνο προϊόν υποτίμησης της αντιπάλου ή χαλαρής προσέγγισης, αλλά και καλής εμφάνισης των αντιπάλων. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι καλή ομάδα η Βιλερμπάν, ανεξάρτητα από την βαθμολογική της θέση. Είναι μια ομάδα με ταλέντο και αθλητικότητα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το αν το πλάνο στο προηγούμενο ματς ήταν σωστό, αλλά δεν εφαρμόστηκε σωστά, ή θα χρειαστεί να αναθεωρήσει κάποια κομμάτια του εν όψει της αυριανής (19/01) αναμέτρησης, απάντησε: «Και τα δύο. Προφανώς δεν φέρουν ευθύνη μόνο οι παίκτες για ένα αρνητικό αποτέλεσμα, φέρουν και οι προπονητές. Άρα και η τακτική που είχαμε εμείς δεν ήταν η κατάλληλη. Κάνουμε κάποιες αλλαγές, όμως, είναι σημαντικό, και δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία, ότι οι δύο πιο hustle παίκτες που έχουμε, ο Παπανικολάου και ο Μάρτιν ήταν έξω από παιχνίδι. Και ήταν ένα ματς που πήγε καθαρά σε αυτό, στην ένταση και την επαφή. Είναι δύο παίκτες που σημαντικοί για εμάς σε αυτό».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατέληξε: «Εμείς για να γίνουμε η ομάδα που πρέπει να είμαστε, πρέπει να είμαστε καλοί μετά από νίκες. Θεωρώ πως μετά από ήττες όλες οι ομάδες συσπειρώνονται και έχουν έναν λόγο παραπάνω για να αποδείξουν πράγματα. Όμως, εμείς προερχόμασταν από τρεις σερί νίκες, έπρεπε να κάνουμε μια νίκη στο γήπεδό μας και δεν την κάναμε. Εγώ πιστεύω πως θα αλλάξουμε επίπεδο όταν κάνουμε αυτό… Όταν κερδίζουμε τα ματς που πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης