Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί την Παρασκευή (22/1, 20:00) στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις, για την 21η αγωνιστική της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επισημαίνει ότι «είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι» για την πειραϊκή ομάδα.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» χαρακτήρισε τη Ζαλγκίρις «τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με την Βιλερμπάν», ενώ στάθηκε στην ταχύτητα και τη δημιουργία της, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν ματσάρεις την ταχύτητά της, δεν σταματήσεις την δημιουργία της … και την ένταση που παίζει, συνήθως έχεις πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι για εμάς» δήλωσε αρχικά ο Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ταχύτητα, έχει κάνει μεγάλα αποτελέσματα, έχει το ίδιο ρεκόρ με εμάς και είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμό.

Η Ζαλγκίρις είναι τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με την Βιλερμπάν. Έχει ένα συγκεκριμένο ροτέισον από 9-10 παίκτες, οι οποίοι οι περισσότεροι παίζουν πολλά χρόνια μαζί, ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι ο ένας του άλλου, παίζουν με ένταση, με ταχύτητα, ξέρει ο κάθε ένας ακριβώς τι υπάρχει για εκείνον στην ομάδα.

Για παράδειγμα όταν μπαίνει ο Μιλάκνις μέσα υπάρχουν πολλές κατευθείαν φάσεις που του δίνουν σουτ. Άρα είναι μια ομάδα με καλή κατανομή ρόλων, ομογένεια και χημεία. Είναι ένα γήπεδο που ο κόσμος παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς, όμως, τώρα δεν υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι μια ομάδα που αν δεν ματσάρεις την ταχύτητά της, δεν σταματήσεις την δημιουργία της, γιατί έχει πέντε περιφερειακούς που δημιουργούν τους Λεκαβίτσιους, Γκριγκόνις, Μιλάκνις, Γουόλκοπ και Γιακουμπάιτις και την ένταση που παίζει, συνήθως έχεις πρόβλημα».

Τέλος, αναφορικά με το αν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι του α΄ γύρου στο ΣΕΦ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού επισήμανε: «Θεωρώ πως εμείς είμαστε καλύτεροι επιθετικά. Τώρα έχουμε καλύτερη εκτέλεση σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι».

Από πλευράς των παικτών του Ολυμπιακού δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος χαρακτήρισε τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις ως ένα παιχνίδι «που πρέπει να κερδίσουμε».

«Έτσι όπως είναι η Ευρωλίγκα, με πολλές ομάδες να έχουν το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο ρεκόρ, είναι ένα παιχνίδι το αυριανό που πρέπει να κερδίσουμε. Παίζουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, που ο κάθε παίκτης ξέρει τον ρόλο του.

Έχουν τέσσερις πολύ καλούς δημιουργούς, έχουν καλούς και ποιοτικούς ψηλούς, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να καταφέρουμε να παίξουμε καλή άμυνα, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό ώστε να πάρουμε τη νίκη που τόσο πολύ θέλουμε βαθμολογικά» είπε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.

Αναφορικά με το ότι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δεν σημειώνει νίκες στο Κάουνας, ο έμπειρος άσος τόνισε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν πως για κάποιους λόγους δεν παίζουμε έτσι όπως πραγματικά θέλουμε και μπορούμε και αδικούμε τους εαυτούς μας τα τελευταία χρόνια. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει αύριο».

Τέλος, σχολιάζοντας το ότι οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν επτά νίκες εκτός έδρας και τέσσερις στο ΣΕΦ, υπογράμμισε: «Σίγουρα αυτό δείχνει κάτι. Φέτος είναι μια χρονιά λίγο απρόβλεπτη γιατί, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν έδρες, χωρίς με αυτό να μειώνω την προσπάθειά μας.

Είναι μια χρονιά που παίζεις σε άδεια γήπεδα και μερικές φορές οι αγώνες μοιάζουν σα να έχουν προπονητικό χαρακτήρα, όμως δεν παύουν να είναι αγώνες σημαντικοί. Σίγουρα το να έχουμε καταφέρει να έχουμε τέτοιο αριθμό νικών στα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει χαρακτήρα και πως είμαστε μια ομάδα συμπαγής που παίζει καλή άμυνα. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και η προσωπικότητα κάποιων παικτών που βοηθά ώστε να πάρουμε κάποια διπλά και να διατηρηθούμε σε τροχιά πλέι οφ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης