Την επιθυμία να κλείσει ο Ολυμπιακός τη χρονιά «όσο καλύτερα γίνεται» εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Βερολίνο ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Άλμπα για την 30ή αγωνιστική της Euroleague.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι «είναι πολύ απαιτητικά τα παιχνίδια» στη διοργάνωση, γιατί «όλες οι ομάδες παλεύουν σε όποια θέση και αν βρίσκονται». Όσον αφορά στην Άλμπα, υπογράμμισε πως «έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο που παίζει» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του, λέγοντας ότι «αν δεν ανταποκριθείς σε αυτόν, μπορεί να χάσεις με διαφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σε μια γενικότερη αποτίμηση για τους παίκτες, ο τεχνικός των Πειραιωτών επισήμανε ότι «ο Ολυμπιακός είναι ένα κλαμπ που δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος» και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω πως κάποιος είναι αδιάφορος».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Άλμπα: «Πρέπει να ελέγχεις την επίθεση σου, να μην κάνεις βιαστικές επιθέσεις, να κυκλοφορείς αρκετά την μπάλα, να έχεις υπομονή και να πας στο επιθετικό ριμπάουντ, ώστε να χαμηλώσεις το τέμπο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το προπονητικό κριτήριο για τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν: «Συνεχίζουμε να έχουμε την φιλοσοφία ότι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, γιατί η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση που δεν μπορείς να κάνεις δεύτερες σκέψεις. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ απαιτητικά τα παιχνίδια, όλες οι ομάδες παλεύουν σε όποια θέση και αν βρίσκονται. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά όσο καλύτερα γίνεται. Αυτή τη στιγμή το παιχνίδι είναι απαιτητικό, βλέπετε ότι η Άλμπα κάνει μεγάλες νίκες μέσα – έξω. Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο που παίζει. Αν δεν ανταποκριθείς σε αυτόν, μπορεί να χάσεις με διαφορά. Αν ανεβάσει πολύ το σκορ, έχει καλούς σουτέρ, έχει δημιουργία από τον Σίκμα στο «4», καλούς πόιντ γκαρντ και είναι μια ομάδα που πρέπει να την αντιμετωπίσεις με ξεχωριστή προσοχή και συγκέντρωση, γιατί αλλιώς θα έχεις προβλήματα».

Για το αν τα τελευταία παιχνίδια αποτελούν τεστ για τους παίκτες: «Έχω μια γενική εικόνα, αλλά θεωρώ πως κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι, ο παίκτης πρέπει να αποδεικνύει γιατί πληρώνεται, να αποδεικνύει αν έχει φιλοδοξίες προσωπικές και ομαδικές. Ο Ολυμπιακός είναι ένα κλαμπ που δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος. Δεν πιστεύω πως κάποιος είναι αδιάφορος. Τα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν ξεχωριστές καταστάσεις, οι ξένοι μας, όσοι δεν έχουν οικογένεια, είναι κλεισμένοι σε ένα σπίτι, μακριά από την χώρα τους. Δεν είναι μια νορμάλ κατάσταση. Φυσικά υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Εμείς τουλάχιστον βγαίνουμε έξω, παίζουμε παιχνίδια, κάνουμε προπόνηση και δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε, όμως δεν είναι για κανέναν εύκολη αυτή η κατάσταση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης