Ο Ολυμπιακός νίκησε την ισχυρή Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και υποδέχεται την Παρασκευή (16/10, 21:00, Novasports 1HD) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του πρώην «ερυθρόλευκου» προπονητή, Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπενθύμισε, κατά τη Media Day το μεσημέρι της Πέμπτης (15/10), πως η ισραηλινή ομάδα προέρχεται από δύο ήττες, είναι πολύ καλή ομάδα και στον Πειραιά ταξιδεύει με στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εξήγησε πως ο Γάλλος φόργουορντ Λιβιό Ζαν-Σαρλ δεν ήταν ακόμη έτοιμος μετά τον τραυματισμό του και γι’ αυτό δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής απέναντι στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα. «Υπολογίζω τον Ζαν-Σαρλ πολύ περισσότερο από χθες» εξήγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει της «μάχης» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε για τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ:

Για τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο ο Μπαρτζώκας είπε: «Υπάρχουν σχήματα με πεντάδες, υπάρχει ο αντίπαλος, υπάρχει η αυτοπεποίθηση και υπάρχει και το ομαδικό παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε μαζί και είχαμε καλή συμπεριφορά στην άμυνα. Παίξαμε ομαδικά. Είχαμε μια ομάδα που αμύνθηκε και επιτέθηκε καλά στο δεύτερο μέρος. Είχαμε πει και πριν το παιχνίδι ότι πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα. Έχει πολλούς καλούς γκαρντ που ελέγχουν τον ρυθμό και αυτό ήταν απόδειξη για εμάς πως είμαστε καλή ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον αγώνα με τη Μακάμπι, ο Μπαρτζώκας εξήγησε: «Ο κόουτς Σφαιρόπουλος θα χρησιμοποιήσει την ήττα από την Μπάγερν. Προέρχεται από δύο ήττες. Είναι ποιοτική ομάδα η Μακάμπι και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι χωρίς αμφιβολία».

Για τα 10 λάθη του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά είπε: «Ο αριθμός των λαθών πάντα μετράει. Αν δίνεις κατοχές στον αντίπαλο και δεν έχεις ασίστ, μοιραία δεν βγαίνουν οι αριθμοί και χάνεις το παιχνίδι. Είμαστε ομάδα που κάνει αρκετά λάθη, επειδή θέλουμε πολύ να πασάρουμε την μπάλα. Θέλουμε να επιβάλουμε αυτόν τον ρυθμό. Αν κάνουμε λιγότερα λάθη, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε το ματς».

Για τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ υπογράμμισε: «Υπολογίζω τον Ζαν-Σαρλ πολύ περισσότερο από χθες. Ήταν ανέτοιμος και μόνο σε έσχατη περίπτωση θα έπαιζε. Έκανε προπόνηση και χθες και σήμερα και αύριο στο “shoot around” ελπίζουμε να μπορέσει να μας βοηθήσει».

Για τις «αιχμές» της επίθεσης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σκότι Ουίλμπεκιν και Τάιλερ Ντόρσεϊ, τόνισε: «Ο Ουίλμπεκιν και ο Ντόρσεϊ συμμετέχουν στο 75% της επίθεσης της Μακάμπι. Σε μία καλή ημέρα μπορεί να σκοράρουν ακόμη και 50 πόντους. Δεν είναι μόνο ο παίκτης που θα μαρκάρει τον Oυίλμπεκιν, αλλά πρέπει να γίνει ομαδική δουλειά. Η Μακάμπι έχει μια διαφορά με άλλες ομάδες. Συνήθως έχει δύο σέντερ στο παρκέ, που δημιουργεί διαφορετικές καταστάσεις. Είναι πολύ καλή στο ριμπάουντ, αλλά έχει αδυναμίες στην περιφερειακή άμυνα».

Για τη «διαβολοβδομάδα», ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε: «Έχει σχέση και με εμάς, με το πόσες πληροφορίες δίνουμε. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να κάνουμε overcoaching. Όταν έχει “back to back” παιχνίδια μεσολαβεί μόνο μια ημέρα και όταν δώσεις πολλές πληροφορίες για τον αντίπαλο στην ουσία πιο πολύ μπερδεύεις την ομάδα παρά τη βοηθάς να παίξει καλά. Πρέπει να δώσεις έμφαση σε κάποια σημεία, σε κάποια “κλειδιά” του παιχνιδιού, στα οποία πρέπει να πετύχουμε και σίγουρα δεν είναι το ίδιο σκάουτινγκ με όταν έχεις ένα ματς την εβδομάδα, όπου έχεις το περιθώριο να κάνεις 5-6 μίτινγκ για να προετοιμαστείς. Τώρα έχουμε 1,5 μίτινγκ για να μπούμε να παίξουμε, όμως, το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας.

»Κοιτούσαμε τα αποτελέσματα ως τώρα στη Euroleague και είδαμε πως τα “διπλά” είναι περισσότερα από τους άσσους. Αυτό δείχνει πως παύει να υπάρχει τόσο μεγάλη επίδραση της έδρας λόγω της απουσίας του κόσμου φυσικά, αλλά των ειδικών συνθηκών φυσικά. Δεν μετράει τόσο αυτό που λέμε ο 6ος παίκτης, ο κόσμος, που μπορεί να επηρεάσει λίγο τους αντιπάλους, λίγο τους διαιτητές… Αυτή τη στιγμή μετρά το πόσο έτοιμος είσαι στα παιχνίδια. Κατά τη γνώμη μου ο Ολυμπιακός δείχνει ότι παίζει περισσότερο διάστημα καλά από αυτό που έπαιζε στην αρχή της χρονιάς και νομίζω πως είναι φυσιολογικό.

»Προφανώς και ακόμη δεν είμαστε μια ομάδα που μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια στην απόδοσή της, αλλά κάθε μέρα που περνάει και γινόμαστε καλύτεροι και αρχίζει ο ένας να πιστεύει τον άλλον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, το να ξέρει δηλαδή ο κάθε παίκτης ότι μπορεί να βασίζεται στον συμπαίκτη του και όλοι μαζί στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Συμφωνώ απόλυτα.

»Ακόμη και αν ήμασταν μια ομάδα που ενδεχομένως να είχε κέρδος από την κατάσταση, θα έλεγα και πάλι το ίδιο. Δεν είναι κάτι που ευχαριστεί κανέναν, το να μην κρίνονται δηλαδή οι αγώνες στο παρκέ. Αυτή τη στιγμή αυτό για το οποίο όλοι πρέπει να ενδιαφερόμαστε είναι το προϊόν, το μπάσκετ, αλλά και πιο συγκεκριμένα το μπάσκετ στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να είναι ελκυστικό και δίκαιο για να αρέσει και στον κόσμο. Είναι σημαντικό για όλους μας αυτό που παρουσιάζουμε και ούτως ή άλλως αρέσει γιατί είναι υψηλό το επίπεδο, να κάνει τον κόσμο να αισθάνεται πως είναι και δίκαιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης