Τις δυσκολίες της αυριανής αναμέτρησης (8/10, 21:00, Novasports Prime) του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 2η αγωνιστική της Euroleague, υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή η Ρεάλ είναι ίσως η πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη» και επισήμανε πως «πρέπει να εκτελέσουμε πολύ καλά το πλάνο μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το ματς».

«Αυτή τη στιγμή η Ρεάλ είναι ίσως η πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στο ότι ο προπονητής της, που είναι πολύ καλός, βρίσκεται πολλά χρόνια στον πάγκο της και έχει έναν κορμό πολλών ετών, στον οποίο έχει κάνει προσθήκες έμπειρων παικτών. Εκτός του ότι έχουν βάθος, διαθέτουν 15-16 πολύ καλούς παίκτες, μπορούν να κρατήσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού ψηλά χωρίς να κουράζονται, γιατί όποιος μπαίνει είναι πολύ αξιόλογος παίκτης» δήλωσε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε: «Είναι μια ομάδα, λοιπόν, που αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Φάνηκε με την ευκολία που κέρδισε την Εφές στην προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και από το γεγονός ότι δεν έχει χάσει ακόμη παιχνίδι τη φετινή χρονιά. Είναι αυτονόητο πως έχουμε δύσκολη αποστολή και πρέπει να εκτελέσουμε πολύ καλά το πλάνο μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το ματς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 56χρονος τεχνικός κλήθηκε να απαντήσει και στο αν η μονομαχία κάτω από το καλάθι του Μουσταφά Φαλ με τον Έντι Ταβάρες θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, επισημαίνοντας: «Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Το μπάσκετ είναι άθλημα συνεργασιών, ποτέ δεν είναι ένας υπεύθυνος για οτιδήποτε. Είναι καθαρά ομαδικό παιχνίδι. Ούτε πρόκειται να παίζει ο Φαλ μόνο όταν είναι μέσα ο Ταβάρες. Δεν το βλέπουμε έτσι εμείς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι φυσικά τα ριμπάουντ είναι πολύ μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού και εννοείται πως χρειάζεται ομαδική δουλειά σε αυτό. Γενικά είναι ένα παιχνίδι που εμείς πρέπει να πασάρουμε πολύ. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Από την πλευρά του, ο Μουστάφα Φαλ εξέφρασε την άποψη ότι «αν κάνουμε αυτό που πρέπει έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι». Συγκεκριμένα, ο Γάλλος σέντερ τόνισε: «Προσεγγίζουμε την αναμέτρηση, όπως κάθε αγώνα της Ευρωλίγκας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα, όμως, αν κάνουμε αυτό που πρέπει έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ο 29χρονος άσος μίλησε και για τη «μονομαχία» του με τον Ταβάρες, λέγοντας: «Όλες οι μάχες σε όλες τις θέσεις επηρεάζουν το παιχνίδι. Σίγουρα η Ρεάλ έχει μεγάλα κορμιά, έχουν και τον Πουαριέ. Θα είναι μεγάλη μάχη για εμένα, αλλά και για τον Χασάν (σ.σ. Μάρτιν) και όλους τους ψηλούς μας. Η Ρεάλ έχει γεμάτο ρόστερ, οπότε έτσι και αλλιώς θα είναι ανταγωνιστική σε όλες τις θέσεις. Εμείς θα πρέπει να παλέψουμε ως ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε τον αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης