Εξαιρετικά αμφίβολος για τρίτο διαδοχικό αγώνα του Ολυμπιακού είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, όπως ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του, εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (6/2, 21:00) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ, για την 24η αγωνιστικής της Euroleague.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν θα έχει στη διάθεσή του στον αγώνα με τους Ρώσους τους Βασίλη Σπανούλη και Τέιλορ Ρότσεστι, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας το βράδυ της Τρίτης (4/2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένη είναι η απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Σχετικά με την περίπτωση περαιτέρω ενίσχυσης, ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε: «Κινούμαστε ήδη στην αγορά, ίσως χρειαστεί να φέρουμε δύο παίκτες στην περιφέρεια, δεν έχουμε ούτε 10 παίκτες για προπόνηση».

Συγκεκριμένα ο Έλληνας κόουτς ανέφερε κατά τη Media Day των «ερυθρόλευκων» πριν τον αγώνα με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη: «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, δεν έχει να κάνει μόνο με το όνομα του αντιπάλου. Δεν υπάρχει κάτι εύκολο στη Euroleague.

Το μομέντουμ δεν είναι με το μέρος μας, κυρίως γιατί στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις χάσαμε δύο βασικά γκαρντ, που δίνουν δημιουργία, εκτέλεση και ηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά που δεν έχουν εμπειρία από αυτό το επίπεδο, να καλύψουν το συγκεκριμένο στοιχείο. Αν σκεφτείτε ότι λείπουν ήδη ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) και ο Γιώργος (Πρίντεζης), υπάρχει λειψανδρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον τραυματισμό στα πλευρά από τον οποίο ταλαιπωρείται ο Γιώργος Πρίντεζης, είπε: «Ο πόνος είναι έντονος και δεν μπορείς να αναπνεύσεις, δεν σε αφήνει να παίξεις. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να παίξει. Θα δοκιμάσει, αλλά δεν πιστεύω ότι θα παίξει ο Πρίντεζης. Ούτε ο Βασίλης (Σπανούλης) θα είναι παρών με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να στεναχωριόμαστε για πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το αγωνιστικό, που έχει ιδιαιτερότητες και μεγάλες δυσκολίες. Σε κάθε παιχνίδι παλεύεις για να νικήσεις».

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στην κάμερα της NOVA, ο Μπαρτζώκας είχε τονίσει: «Και το να χάνεις παίκτες είναι επίσης μέρος της διαδικασίας. Αυτή τη στιγμή βέβαια υπάρχει μεγάλη λειψανδρία. Σίγουρα αύριο δεν θα παίξει και ο Ρότσεστι και ο Σπανούλης, δεν θα παίξει και ο Χαραλαμπόπουλος. Δεν είναι μόνο το πώς παίζεις ένα παιχνίδι, αλλά και πώς το προετοιμάζεις. Το ότι είμαστε λίγοι έχει προκαλέσει μεγαλύτερη φόρτωση σε κάποια παιδιά μέσα στην ομάδα και ίσως βγάζουν τραυματισμούς μέσα στο ματς. Η ένταση και η σκληράδα που υπάρχει στη διοργάνωση δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία πρέπει να στενοχωριέσαι και κάποια τα οποία δεν μπορείς να τα κοντρολάρεις. Τέτοια θέματα υγείας δεν μπορείς να τα κοντρολάρεις. Θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε εκ των έσω».

Για την περίοδο ανάπαυσης μεταξύ των αγώνων σε «διαβολοβδομάδα» σχολίασε: «Δεν έχει σημασία εάν φτάσαμε στη νύχτα, έτσι είναι το πρόγραμμα, έχουμε παιχνίδι μπροστά μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ματς».

Για την ήττα από τη Ζαλγκίρις, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» είπε: «Δεν μπορούμε να κρατάμε το κομμάτι που μας συμφέρει σε ένα παιχνίδι. Κάναμε κακή εμφάνιση κι η Ζαλγκίρις έπαιξε πολύ καλά. Ο Σπανούλης είχε πρόβλημα στο πόδι από το πέμπτο λεπτό, ο Ρότσεστι είχε επίσης, χάσαμε τους δύο καλύτερους δημιουργικούς παίκτες, που έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά. Το τι έγινε μετά και άνοιξε η διαφορά είναι επακόλουθο αυτού, και σίγουρα δεν μας ευχαριστεί. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πρέπει να κερδίζει, για εμένα είναι καλό που ήρθα τώρα στην ομάδα, για να αναλύσω τα τωρινά δεδομένα, τους παίκτες, την κατάσταση, είναι καλό μάθημα για εμένα».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Μπαρτζώκας επισήμανε: «Έχει ποιότητα, είναι διαφορετική εν συγκρίσει με το παρελθόν, είναι καλύτερη αμυντικά, άξονάς της είναι ο Τζέιμς, είναι σκληρή, έχει επίπεδο, έχει κορμό και τον ίδιο προπονητή, η μακροημέρευση ενός προπονητή πάντα βοηθάει».

Για την πορεία του Ολυμπιακού ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά υπογράμμισε: «Δεν ξέρω κι εγώ ο ίδιος τι να περιμένουμε, υπάρχουν καλά και κακά διαστήματα από παιχνίδι σε παιχνίδι, από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο, μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο οργανισμός, πέραν των παραλείψεων και των λαθών, αυτή τη στιγμή δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, νομίζω πως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η ζωή διαψεύδει οποιαδήποτε πρόβλεψη κι ευχή. Εάν θεωρητικά πάμε για την οκτάδα και χάνουμε για μεγάλο διάστημα τον Ρότσεστι και δεν ξέρω για πόσο τον Σπανούλη, ποια πρόβλεψη να γίνει; Οφείλουμε να δίνουμε το 100% και να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτή τη στιγμή κινούμαστε γύρω από δύο άξονες, την επόμενη προπόνηση, το επόμενο παιχνίδι αλλά και την αναδόμηση της ομάδας εν όψει του μέλλοντος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης