Τις πολύτιμες υπηρεσίες του Νίκολα Μιλουτίνοφ θα στερηθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του εν όψει του αγώνα με τους «πράσινους», που θα διεξαχθεί την Τρίτη (21.00) στο ΣΕΦ, για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των Πειραιωτών στην κάμερα του Novasports:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, όλοι έχουν στόχους, αλλά ακόμα και για μια ομάδα που δεν έχει στόχους, δεν επιτρέπεται να είναι χαλαρή σε αυτήν τη διοργάνωση. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ και όχι στις φανέλες».

Για το πού πιστεύει ότι θα κριθεί το ντέρμπι: «Δεν έχω απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση. Ένα παιχνίδι μπάσκετ που κρίνεται στις 140 κατοχές, δεν ξέρεις που θα κριθεί. Σκοπεύουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε συνεπείς στην άμυνα και ομαδικοί στην επίθεση. Αυτό θα κάνει πολλούς παίκτες να έχουν συμμετοχή στο παιχνίδι, σε πολλές φάσεις. Πρέπει να έχουμε περισσότερες κατοχές και για να γίνει αυτό, θέλουμε περισσότερα ριμπάουντ, κοψίματα και όλα αυτά που είναι σημαντικά στο μπάσκετ».

Για τον τρόπο που έγινε αμυντική ομάδα ο Ολυμπιακός: «Φέραμε κάποιους παίκτες που έχουν τέτοια έφεση. Εξελίχθηκε αυτό με την προπόνηση, κάνουμε αμυντικές ασκήσεις όπως όλοι. Δίνουμε έμφαση και προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Μια ομάδα που δεν αμύνεται σωστά δεν μπορεί να έχει στόχους. Τα τρία παιχνίδια που έχουμε παίξει καλή άμυνα δεν είναι απόλυτος δείκτης. Θα πρέπει να το δούμε σε περισσότερα παιχνίδια για να πούμε ότι υπάρχει αμυντική συνέπεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους ΜακΚίσικ και Μπάικς: «Δεν είναι η ίδια περίπτωση παικτών. Ήρθε και ο Έλις, βρίσκεται περισσότερο καιρό στην ομάδα και μας βοηθάει από την πρώτη μέρα. Ο ΜακΚίσικ είναι πιο έτοιμος αγωνιστικά και από άποψη προσαρμογής, συγκριτικά με τον Μπάικς. Τα παιδιά που έρχονται από την Κίνα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Είναι καλοί παίκτες όλοι και θα βοηθήσουν».

Για την κατάσταση του Νικολα Μιλουτίνοφ: «Δεν θα παίξει ο Μιλουτίνοφ, είναι ξεκάθαρο, δεν έχει κάνει προπόνηση. Ένας σημαντικός παίκτης για εμάς θα είναι έξω».

Για το δίχτυ που έχει μπει στο ΣΕΦ: «Έχω ξεσυνηθίσει, έχω να το δω πολλά χρόνια. Το έχω ζήσει στο παρελθόν. Κανένας από τη δική μας ομάδα δεν ασχολείται με κάτι άλλο εκτός από το μπάσκετ. Το παιχνίδι είναι ωραίο, πρέπει να το χαρεί ο κόσμος. Δεν χωράει αυτή η τοξικότητα και αυτός ο διχασμός ούτε στο μπάσκετ, ούτε στην ελληνική κοινωνία. Να κερδίσει ο καλύτερος, ελπίζουμε να είμαστε εμείς. Σίγουρα θα χαρούμε περισσότερο αν κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και θα στενοχωρηθούμε αν χάσουμε, αλλά είναι ένα ματς Ευρωλίγκας σε μια μεγάλη σειρά αγώνων. Δεν μπορείς να επενδύεις συναισθηματικά σε ένα ματς περισσότερο από όσο πρέπει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης