Ο Ολυμπιακός επικράτησε 69-60 της Μπαρτσελόνα στην Καταλονία, σε παιχνίδι για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφτασε τις οκτώ νίκες με αποτέλεσμα να εδραιωθεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης, έχοντας από κοντά την Εφές που βρίσκεται στην τέταρτη.
Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που ολοκλήρωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ, έχοντας 18 πόντους και 14 ριμπάουντ, κυριαρχώντας και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Σπανούλης πρόσθεσε 14 πόντους και οι Γουίλιαμς-Γκος και ΛεΝτέι να είχαν από 10 ο καθένας. Από την ομάδα του Πέσιτς, που έπεσε στο 6-7, ξεχώρισαν οι Κλαβέρ και Οριόλα με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.
Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα για περίπου δύο λεπτά να μην έχει ανοίξει το σκορ. Μετά το καλάθι του Ερτέλ απάντησε ο Σπανούλης με τρίποντο, ενώ Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ και πάλι ο Σπανούλης έφεραν τον Ολυμπιακό στο +4 (8-12). Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με τον Πούστοβι στο 14-14, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Ουίλιαμς-Γκος (14-17).
Η εικόνα του ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε, καθώς ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το προβάδισμα κρατώντας τους Καταλανούς χαμηλά στο σκορ με εξαιρετική άμυνα. Από την άλλη, στην επίθεση έδειξε αδυναμίες, ωστόσο με πολλά επιθετικά ριμπάουντ κατάφερε να έχει το πάνω χέρι. Ο ΛεΝτέι πέτυχε το 22-18, ενώ οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τους πόντους των Χάνγκα και Οριόλα.
Ο Μιλουτίνοφ σημείωσε γκολ-φάουλ, ο Παπανικολάου τρίποντο και καλάθι πρόσθεσε και ο Ουίλιαμς-Γκος με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο ημίχρονο 30-32 από το καλάθι του Τίμα. Ακολούθησαν, σε «νεκρό χρόνο» δύο άστοχες βολές του Οριόλα και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε στο πρώτο μισό να διατηρήσει το προβάδισμα.
Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο κυριαρχώντας και στις δύο άκρες του παρκέ. Σπανούλης και Παπανικολάου ξεκίνησαν με εύστοχα τρίποντα, ο Μιλουτίνοφ που ήταν απροσπέραστος στην άμυνα σκόραρε πέντε συνεχόμενους πόντους στην επίθεση και έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν στο +10 (33-43). Η Μπάρτσα βρήκε λύσεις μόνο από τον Χάνγκα που κέρδισε σε προσωπικές μονομαχίες δύο φορές τον Παπανικολάου, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» απάντησε ο Μπόγρης με πέντε πολύτιμους πόντους. Προς το τέλος η ομάδα του Μπλατ υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη με τους Καταλανούς να μειώνουν σε 48-55 στο 30’.
Το τρίποντο του Ουίλιαμς-Γκος με το που ξεκίνησε η 4η περίοδος επανέφερε την τιμή της διαφοράς σε διψήφιο νούμερο, 48-58. Οι παίκτες του Πέσιτς σταματούσαν με φάουλ τον «πύργο» του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ, κι εκείνος ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών οδηγούσε σταθερά τους «ερυθρόλευκους» προς τη νίκη. Ο Οριόλα κρατούσε μόνος του τους γηπεδούχους, αλλά ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ποτέ μέχρι το τέλος του αγώνα, φτάνοντας τη νίκη με 60-69.


Τα δεκάλεπτα: 14-17, 30-32, 48-55, 60-69.

Μπαρτσελόνα: Σεραφέν 2, Πάνγκος 3 (1), Σίνγκλετον, Χάνγκα 9 (1), Μπλάζιτς 2, Ερτέλ 8, Πούστοβι 4, Οριόλα 10 (6 ριμπάουντ), Κούριτς 7 (1), Κλαβέρ 13 (3), Τόμιτς 2.

Ολυμπιακός:
Γουίλιαμς-Γκος 10 (2), Τουπάν, Σπανούλης 14 (4), Τίμα 2, Μιλουτίνοβ 18 (14 ριμπαόυντ), Στρέλνιεκς, Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 2 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (2), Μάντζαρης, Μπόγρης 5, ΛεΝτέι 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης