Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε για την περιπέτεια με τον γιο του παραμονή του πρώτου τελικού της Basket League στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και για το πώς έζησε το «break» του ΟΑΚΑ λίγες μέρες μετά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανού με βελγικό διαβατήριο στην «SportDay» για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-το μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη: «Ο Βασίλης είναι άξιος συγχαρητηρίων. Έχει αποδείξει πως είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων και των τελευταίων σουτ. Γνωρίζουμε πως όταν η μπάλα καίει, δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη να εκτελέσει ή να κάνει μια σημαντική ασίστ. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

-τις αλλαγές στην τακτική του Ολυμπιακού: «Προφανώς και αλλάξαμε κάποια πράγματα τα οποία και μας βοήθησαν. Άλλαξε η αμυντική μας προσέγγιση, αλλά και η συγκέντρωσή μας στο επιθετικό πλάνο. Είχαμε από την αρχή τον έλεγχο, δεν τους επιτρέψαμε να βάλουν εύκολα καλάθια όπως στο ΣΕΦ και τα καταφέραμε».

-την επιλογή να μη γίνει φάουλ πριν το τρίποντο του Διαμαντίδη: «Ήταν επιλογή μας να μην κάνουμε φάουλ και να παίξουμε άμυνα. Έχουμε έναν πολύ καλό αμυντικό ψηλό στις αλλαγές, τον Οθέλο Χάντερ, που πίεσε σωστά, αλλά ο Διαμαντίδης είναι μεγάλος παίκτης και ευστόχησε. Ευτυχώς, είχαμε χρόνο να απαντήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-τη σημασία της νίκης: «Δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο. Απλώς απαντήσαμε στο διπλό τους. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη».

-τον τραυματισμό του γιου του πριν από τον πρώτο τελικό: «Το τάιμινγκ ήταν κακό. Γενικότερα η προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για όλη την ομάδα. Όλοι όμως βοήθησαν από την πρώτη στιγμή για να ξεπεράσουμε την περιπέτεια και να μείνω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Ο γιος μου είναι ο μεγαλύτερος fan μου και δεν ήθελα να γυρίσω ηττημένος την Κυριακή, γιατί ήξερα πως θα μου κάνει παρατήρηση (γέλια). Έπρεπε να παίξω καλά και γι’ αυτόν. Όπως και ο Γιώργος (σ.σ.: Πρίντεζης) που έπαιξε για τον πατέρα του».

Διαβάστε επίσης: «Break» με Σπανούλη ο Ολυμπιακός 68-66 τον Παναθηναϊκό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης