Κορυφαίος προπονητής της Euroleague για τη σεζόν 2021-22 αναδείχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, στο Βελιγράδι, όπου την Παρασκευή (19/5) αρχίζει το αγωνιστικό μέρος του Final 4 της κορυφαίας μπασκετικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο προπονητής του Ολυμπιακού κέρδισε για δεύτερη φορά τον συγκεκριμένο τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ήταν, βέβαια, το 2013, όταν στην πρώτη χρονιά του ως προπονητής του Ολυμπιακού έγινε και ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague.

Φέτος, μετά την επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά το 2020, οδήγησε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ για πρώτη φορά από το 2018 και στο Final 4 για πρώτη φορά από το 2017. Μάλιστα αύριο (19/5), στις 19:00, θα προσπαθήσει να τον οδηγήσει και σε νίκη επί της Αναντολού Εφές με σκοπό την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή παρέδωσε στον Γιώργο Μπαρτζώκα η σύζυγος του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς, σε κλίμα συγκίνησης.

Ο «Ντούντα», που έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι, είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα πρώτα δύο ευρωπαϊκά του τρόπαια: το 1997 στη Ρώμη και το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Είναι πολύ έντονη στιγμή για μένα και μεγάλη τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, τους βοηθούς μου, τους παίκτες μου και νιώθω περήφανος. Είναι τιμή για μένα που με διάλεξαν οι συνάδελφοί μου».

Όσον αφορά το Final 4 της Euroleague, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ανέφερε: «Τιμή για εμάς που είμαστε εδώ στο ραντεβού των κορυφαίων. Αυτό που πρέπει να πω στους παίκτες μου είναι ότι δεν χρειάζεται να πιέσουν ή να υπερβάλουν για κάτι. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι, να έχουμε αυτοπεποίθηση, να παίξουμε για τον σύλλογό μας, για την πόλη μας, τον Πειραιά. Σπάνιο να βρίσκεσαι στη θέση αυτή. Θα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή».

Στη συνέχεια στάθηκε στη σχέση του με τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου, είναι μια ομαδική προσπάθεια. Είμαστε όλοι μαζί και παλεύουμε για τον στόχο. Οι φίλαθλοι, οι πρόεδροι, όλοι μας παλεύουμε. Γνωρίζω καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός. Ολυμπιακός σημαίνει πάθος και ακραία συναισθήματα. Είμαι χαρούμενος για τη στιγμή. Τώρα είμαστε στην καλή μεριά, αλλά κανείς δεν ξέρεις τι θα φέρει η ζωή».

Για τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Αταμάν τις προηγούμενες μέρες και αν αυτές επηρεάζουν την ομάδα του: «Δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Σέβομαι τον κόουτς Αταμάν, κάνει σπουδαία δουλειά στην Εφές και την έχει στην κορυφή τα τελευταία τρία χρόνια. Εκφράζει την πίστη του. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας. Δεν μας ενοχλούν οι δηλώσεις του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης