Με προορισμό τη Βιτόρια αναχώρησε την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, εν όψει της αυριανής (25/10, 22:00) αναμέτρησης με την Μπασκόνια, για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

H αποστολή των Πειραιωτών περιελάμβανε 13 παίκτες, καθώς ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Κεστούτις Κεμζούρα άφησε εκτός τον Ποκουσέφσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν απόψε στο γήπεδο στην «Buesa Arena» και το πρωί της Παρασκευής (25/10) ο προπονητής του Ολυμπιακού θα αποφασίσει ποιον θα αφήσει εκτός δωδεκάδας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα κατά την αναχώρηση της ομάδας του μίλησε για το ματς με την Μπασκόνια, αναφέροντας: «Η Bιτόρια αποτελεί πάντα ένα από τα δυσκολότερα μέρη για να παίξει κανείς.

Πρόκειται για σκληρή έδρα, έχουν ισορροπημένη ομάδα και παίζουν σε γρήγορο ρυθμό μπροστά στο κοινό τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρανζίσιον άμυνα θα είναι ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης. Παίκτες όπως ο Βιλντόζα και ο Χένρι είναι οι “μηχανές” αυτής της ομάδας, δημιουργούν, τρέχουν την ομάδα στον αιφνιδιασμό και ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα.

Ο Σενγκέλια είναι ο μεγάλος σκόρερ αυτής της ομάδας και θα πρέπει να τον σταματήσουμε, έχουν καλούς σουτέρ όπως ο Τζάνινγκ, ο Στάουσκας και ο Σιλντς που είναι και ο δεύτερος σκόρερ τους, οπότε θα πρέπει να τους σταματήσουμε και αυτούς» είπε αρχικά ο Λιθουανός κόουτς αναλύοντας την ομάδα του Περάσοβιτς για να συνεχίσει λέγοντας πως «έχουν και πολλούς ψηλούς, για αυτό και είπα πως πρόκειται για ισορροπημένη ομάδα. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη γιατί θα μας τιμωρήσουν σε κάθε ευκαιρία».

Εν συνεχεία ο κόουττς των Πειραιωτών επισήμανε πως: «Παίζουν καλύτερα στην έδρα τους, σε μια έδρα φοβερά σκληρή. Αν θες όμως, να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο, να είσαι στο TOP-8, θα πρέπει να νικάς και σε ματς εκτός έδρας, σε έδρες δύσκολες όπως στη Βιτόρια».

Συγκριτικά με το ματς με τη Ζενίτ, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει πράγματα σύμφωνα με τον 48χρονο κόουτς: «Να μάθουμε από τα λάθη μας, να γυρίσουμε καλύτερα τη μπάλα και να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Και φυσικά να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ όταν θα έχουμε τη δυνατότητα».

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Σίγουρα όταν ένα παιχνίδι περνάει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του, κοιτάς πάντα τα θετικά και τα αρνητικά που έγιναν ώστε ξέρεις τι να διορθώσεις και τι να κρατήσεις. Υπήρχαν αρκετά κομμάτια στο παιχνίδι με τη Ζενίτ που είχαμε “θέματα” και προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας αυτή την εβδομάδα. Πάντα, έπειτα από μια ήττα θέλεις να βγάλεις αντίδραση και να επιστρέψεις στα παιχνίδια δυναμικά και να κάνεις μια μεγάλη νίκη, διαγράφοντας έτσι μια κακή ήττα».

Για το ματς με τους Βάσκους, ο Έλληνας φόργουορντ επισήμανε: «Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα, κακά τα ψέματα. Η έδρα της Μπασκόνια είναι δύσκολη, αλλά πηγαίνουμε εκεί να διεκδικήσουμε τη νίκη, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι για να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Όσο για τον στόχο του ίδιου και των συμπαικτών του, ο «Παπ» ήταν ξεκάθαρος: «Στόχος της ομάδας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε, συγκεντρωμένοι στο πλάνο, να βγάλουμε αυτά που θέλει ο κόουτς μέσα στο παρκέ και ο καθένας μας την ενέργεια και την προσωπικότητα του. Όταν ο Ολυμπιακός παρουσιάζει τη δική του εικόνα μέσα στο παρκέ και βγάζει την ταυτότητα του εκεί, συμβαίνουν όμορφα πράγματα και νομίζω πως μια τέτοια εμφάνιση θα μπορεί να μας δώσει τη νίκη».

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Πρίντεζης εξήγησε πως «προερχόμαστε από ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στη Ζενίτ. Άμα θέλουμε να στοχεύουμε κάπως πιο ψηλά, θα πρέπει να κάνουμε μεγάλες νίκες από εδώ και πέρα, αλλά πάνω από όλα και αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να παίξουμε ως ομάδα, να δεθούμε και να βγάλουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στο παρκέ».

Όσο για τις αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο Κεστούτις Κεμζούρα, ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Προσπαθεί να βάλει μια νέα φιλοσοφία στην ομάδα ο κόουτς Κεμζούρα, παίζοντας πιο απλά και δίνοντας ρόλους στον καθένα. Όποιο και εάν ήταν το αποτέλεσμα με τη Ζενίτ, χρειαζόμαστε πάρα πολύ βελτίωση, αυτό το ξέραμε και προσπαθούμε ατομικά και ομαδικά να βελτιωθούμε για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης