Δεν συνδυάστηκαν με νίκη τα «αποκαλυπτήρια» του Ολυμπιακού ενώπιον των φιλάθλων του, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν την Παρασκευή με 73-71 στο ΣΕΦ από τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έκανε το «2 στα 2» στα φιλικά του απέναντι στους Πειραιώτες.

Η αναμέτρηση έφερε την υπογραφή του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος στην επιστροφή του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με τη φανέλα των Σέρβων, διαμόρφωσε το τελικό σκορ με καλάθι στα 12.7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με τους Σπανούλη και Πάντερ να αστοχούν στη συνέχεια για το νικητήριο τρίποντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Ουέιντ Μπόλντγουιν (οστικό οίδημα), Αλεξέι Ποκουσέφσκι (διάταση στο αριστερό γόνατο) και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ήταν ανέτοιμος, καθώς απείχε από την προετοιμασία, λόγω των υποχρεώσεων του με τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Από τους Σέρβους, δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο γαστροκνήμιο.

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο Πολ με 12 πόντους, ενώ 10 πρόσθεσε ο Σπανούλης. Στην αντίπερα όχθη από την ομάδα του Τόμιτς, ο οποίος τιμήθηκε από τους Αγγελόπουλους για την προσφορά τους στον Ολυμπιακό, κορυφαίος ήταν ο Τζένκινς με 15 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-30, 55-45, 71-73

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 7, Πολ 12, Κόνιαρης, Σπανούλης 10, Τσέρι 6, Τσάπμαν 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 6, Κουζμίνσκας 7, Ρούμπιτ 6, Χαπ 9

Ερυθρός Αστέρας (Τόμιτς): Ντ. Μπράουν 10, Τσόβιτς 3, Λ. Μπράουν 9, Νταβίντοβατς 2, Μπάρον 13, Ντόμπριτς 2, Γκιστ 8, Τζένκινς 15, Σίμανιτς, Γιοβανοβιτς 2, Ότζο 9

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης