Στη «μάχη» της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας ρίχνονται οι «αιώνιοι», με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στη Ζενίτ την Πέμπτη (23/1,19.00, NOVASPORTS 2HD) και τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τη Βιλερμπάν την Παρασκευή (24/1, 21.30), στο ΟΑΚΑ.

Έχοντας επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, στο ΣΕΦ (89-72), ο Ολυμπιακός αναζητεί μια δεύτερη διαδοχική νίκη στην Ευρωλίγκα, στη Sibur Arena της Αγίας Πετρούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να… σπάσουν το ρόδι από την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία απέναντι στους Βαυαρούς και ετοιμάζονται για έναν κρίσιμο αγώνα, στον οποίον θέλουν πάση θυσία τη νίκη, ως προς τη διατήρηση των ελπίδων τους για παρουσία στα πλέι οφ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ καλούνται να είναι και πάλι «πύργοι» στη ρακέτα απέναντι στην ομάδα του Ζοάν Πλάθα, που διαθέτει έναν εκ των κορυφαίων ψηλών, τον Μεξικανό Γκουστάβο Αγιόν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους στο ματς με την Μπάγερν, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να δείχνει πως βρίσκει την αυτοπεποίθησή του στο σουτ με τον νέο προπονητή. Ο Βεζένκοφ θα κληθεί να σταματήσει τον έμπειρο φόργουορντ Ουίλ Τόμας, από τα πλέον επικίνδυνα «όπλα» της Ζενίτ. Απομένει να φανεί αν ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να αποδίδει εξίσου καλά εκτός έδρας, όπως κάνει στο ΣΕΦ.

Η ρωσική ομάδα προέρχεται από εντός έδρας ήττα στο ματς με τη Βαλένθια, αλλά πριν από το παιχνίδι με τους Ισπανούς είχε πετύχει τις πρώτες διαδοχικές νίκες την τρέχουσα σεζόν στη διοργάνωση. Πάντως, η Ζενίτ βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (6-14), ισοβαθμώντας με Άλμπα Βερολίνου, Ζαλγκίρις Κάουνας και Μπάγερν Μονάχου. Οι Πειραιώτες θα τα δώσουν όλα για την 9η νίκη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί ο Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία), Μπαουμάνις (Λετονία).

Η 21η αγωνιστική:

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

19.00 Novasports 4HD ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βαλένθια

19.00 Novasports 2HD Ζενίτ – Ολυμπιακός

21.30 Novasports 5HD Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι Τελ Αβίβ

22.00 Novasports 4HD Μπασκόνια – Χίμκι

22.00 Novasports 3HD Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

19.45 Novasports 3HD Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο

20.00 Novasports 4HD Ζάλγκιρις – Άλμπα

21.30 Novasports 1HD Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Βιλερμπάν

22.00 Novasports 3HD Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές

Η κατάταξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης