Δύο πόντους μακριά από τους 3.000 στη Euroleague βρισκόταν ο Γιώργος Πρίντεζης πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις και δεν άργησε να γράψει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στο 7ο λεπτό του αγώνα ο διεθνής πάουερ φόργουορντ από ασίστ του αρχηγού του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη διαμόρφωσε το 13-12 υπέρ της ομάδας του Πειραιά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρίντεζης έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία που καταφέρνει να πιάσει τους 3.000 πόντους! Mόνο δύο παίκτες έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα το… φράγμα των 3 χιλιάδων πόντων: Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152) που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και ο συμπαίκτης του Πρίντεζη και αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης (4.054) πριν τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις.

Ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Πρίντεζης άφησε στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ τον Φελίπε Ρέγες (2.998 πόντοι).

Ο Πρίντεζης μετρούσε επίσης 2.998 πόντους και μοιραζόταν την 3η θέση με τον Ισπανό πριν το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 2019. Μόνο που ο Πρίντεζης τους είχε πετύχει σε 291 αγώνες, ενώ ο Ισπανός διεθνής σε 346.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Φελίπε Ρέγες είναι ανενεργός αυτήν την εποχή λόγω τραυματισμού. Από αυτόν που… απειλείται κατά κάποιον τρόπο ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο Παούλιους Γιανκούνας.

Ο Λιθουανός της Ζαλγκίρις Κάουνας (πήρε χρόνο απέναντι στον Ολυμπιακό) έχει 4 πόντους λιγότερους από Πρίντεζη και Ρέγες (2.994), αλλά σε διάστημα χρόνου δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ που έχει μεγαλύτερη έφεση και ποσοστά στο σκοράρισμα.

Μέσα στη σεζόν το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ πιθανό να δει και τον αρχηγό του Ολυμπιακού να γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εuroleague! Αρκεί να πετύχει o Σπανούλης 99 ακόμη πόντους, ώστε να προσπεράσει τον “La Bomba”.

Ο Ναβάρο κρέμασε τα παπούτσια του στις 17 Αυγούστου 2018, όταν η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το τέλος του αρχηγού της, ενώ την 1η Μαρτίου 2019 απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 11 προς τιμήν του, σε ευρωπαϊκό clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης της, στη Euroleague.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης