Στο ΟΑΚΑ θα είναι στραμμένα απόψε όλα τα βλέμματα, καθώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 21.30 (Novasports 2) για την 12η αγωνιστική της Euroleague, για πρώτη φορά μετά τον τελευταίο τους επεισοδιακό αγώνα, για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Από το συγκεκριμένο ματς έχουν περάσει 296 ημέρες, με τους «ερυθρόλευκους», ως γνωστόν, να αποχωρούν στη συνέχεια από το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι συμπληρώθηκαν περίπου 10 μήνες χωρίς ντέρμπι «αιωνίων», το οποίο οι φίλοι της «στρογγυλής θεάς» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απόψε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Εκτός από το γόητρο οι δύο «μονομάχοι» θέλουν τη νίκη και για βαθμολογικούς λόγους.

Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα δείχνει αναγεννημένος αγωνιστικά και, σημειώνοντας πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια του, έχει καταφέρει να βελτιώσει κατά πολύ το ρεκόρ του (7-4) στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι», έχοντας πάρει ώθηση και από την παρουσία του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο τους, θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα για να πατήσουν πιο γερά στην οκτάδα.

Στον αντίποδα και ο Ολυμπιακός δείχνει αισθητή βελτίωση στο παιχνίδι του και μοιάζει να έχει αφήσει πίσω του το κακό του ξεκίνημα στην εφετινή διοργάνωση.

Πλέον οι Πειραιώτες μετρούν τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-6 και θέλουν απόψε το μεγάλο «διπλό», προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την προνομιούχο οκτάδα.

Παράλληλα, η ομάδα που θα νικήσει απόψε θα πάρει και ψυχολογική ώθηση για το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχουν στη συνέχεια.

Ενδεικτικά, οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν κατά σειρά τις Μπαρτσελόνα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Μακάμπι (εκτός), Ρεάλ (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός) και Αρμάνι (εκτός) μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» μετά το ΟΑΚΑ έχουν μπροστά τους τις αναμετρήσεις με Ρεάλ (εκτός), Χίμκι (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός) και Βαλένθια (εκτός).

Όπως είναι φυσικό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ απόψε δεν θα πέφτει ούτε καρφίτσα, καθώς αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πλήρης στο αποψινό ντέρμπι, ενώ στην αντίπερα όχθη αμφίβολος είναι ο Ριντ που ταλαιπωρήθηκε από θλάση.

Η συμμετοχή του Αμερικανού άσου του Ολυμπιακού θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

Η 12η αγωνιστική

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις Κάουνας 85-82 παράταση

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπάγερν Μονάχου 77-55

Αρμάνι Μιλάνο – Ερυθρός Αστέρας 67-77

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 111-99

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

19.00 Novasports 3HD Ζενίτ – Βιλερμπάν

19.00 Novasports 1HD Χίμκι – Μπαρτσελόνα

19.45 Novasports 4HD Φενέρμπαχτσε – Άλμπα Βερολίνου

21.30 Novasports 2HD Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ολυμπιακός

22.00 Novasports 4HD Μπασκόνια – Αναντόλου Εφές

Η βαθμολογία:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης