Δύσκολη αποστολή κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο θα έχει σήμερα (4/3, 21:00) ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, επτά στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Το «τριφύλλι», που ηττήθηκε με 83-96 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ την Τρίτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση, υποδέχεται την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, έχοντας χάσει πλέον κάθε βαθμολογικό κίνητρο όσον αφορά στην παρουσία στην οκτάδα. Εκεί θα συναντήσει κι έναν γνώριμο, τον Ντίνο Μήτογλου, στην πρώτη φορά που θα τεθεί ο Έλληνα φόργουορντ αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, η ομάδα του Μιλάνο, που ηττήθηκε ηττήθηκαν στο Φάληρο την προηγούμενη εβδομάδα, ταξιδεύει και πάλι στην Αθήνα προκειμένου να διασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs.

Πλέον, οι πράσινοι βρίσκονται στο 7-18 και στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, ενώ σε συνδυασμό με τις απουσίες που μετρά ο Δημήτρης Πρίφτης, θα ήταν πολύ φιλόδοξο να γίνει κάποια έκπληξη απέναντι στον 3ο της βαθμολογίας. 

Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 21:45, ο 4ος Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Audi Dome από την 10η Μπάγερν Μονάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερυθρόλευκοι έπειτα από την «κοιλιά» που έκαναν τον Ιανουάριου και το αρνητικό σερί 4-0 ήττες, επέστρεψαν στο καλό μπάσκετ με τρεις διαδοχικές νίκες που τον κατέταξαν στην πρώτη προνομιούχο τετράδα με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης τον τελευταίο καιρό λόγω (και) του πρόωρου αποκλεισμού της από το γερμανικό Κύπελλο. Παρόλα αυτά έχει τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς βρίσκεται στο όριο (12-12) να διεκδικήσει μια θέση στην οκτάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγωνιστική δράση της Euroleague συνεχίζεται δίχως τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν) μέχρι νεωτέρας.

Πλέον, απομένει να φανεί πότε θα υπάρξει παύση πυρός στην Ουκρανία και αν τότε θα υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για διεξαγωγή των εναπομείναντων αγώνων των ρωσικών ομάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης