Την τέταρτη νίκη του, μετά από δύο διαδοχικές ήττες, θα διεκδικήσει σήμερα (19:00, Novasports 1HD) στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Ζενίτ, για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

Η ρωσική ομάδα μετρά αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα της από τις 9 Οκτωβρίου έχοντας πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αφού εν συνεχεία «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αναβληθούν όλοι οι αγώνες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε 14 παίκτες ταξίδεψε ο Ολυμπιακός για την Αγία Πετρούπολη. O Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να πάρει όλους τους παίκτες μαζί, έχοντας χαρακτηρίσει το ματς με το συγκρότημα του Πασκουάλ «αγώνα-αίνιγμα».

Στη Ρωσία ταξίδεψαν οι Σλούκας, Σπανούλης, Τζένκινς, Χάρισον, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Χαραλαμπόπουλος, Ζαν-Σαρλ, Μάρτιν, Έλις, Λαρεντζάκης και Κόνιαρης. Ένας εκ των Λαρεντζάκη, Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλου θα επιλεγεί ως 12ος, ενώ οι άλλοι δύο θα μείνουν εκτός δωδεκάδας. 

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, καθώς ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Αναντολού Εφές με 79-84 την περασμένη εβδομάδα (6η αγωνιστική), ενώ για την 5η αγωνιστική γνώρισε την ήττα στο Μόναχο από την ομάδα ευχάριση έκπληξη της φετινής σεζόν, Μπάγερν Μονάχου, με 74-68.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές νίκες για την ομάδα του Πειραιά, αρχής γενομένης επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (71-78), της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (86-75) και της Μακάμπι Τελ Αβίβ (85-82) στο Φάληρο, ύστερα από την αποκαρδιωτική ήττα με έναν πόντο στην πρεμιέρα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας (67-68).

Με ρεκόρ 3-3, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να παίξουν ξανά το μπάσκετ που έπαιζαν όταν έκαναν το νικηφόρο σερί 3-0.

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας της ρωσικής ομάδας στη Euroleague από τις 9 Οκτωβρίου (2η αγωνιστική, Ζενίτ-Μπαρτσελόνα 74-70).

Έκτοτε, οι αγώνες της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις της, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αναβλήθηκε και η αναμέτρηση Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Παναθηναϊκός, καθώς, λόγω κρούσματος κορωνοϊού στην ελληνική ομάδα, υπήρξε απαγόρευση αναχώρησης από την Ελλάδα στους «πράσινους», σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της χώρας μας.

Η ρωσική ομάδα μετρά δηλαδή 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση φέτος.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Λαμόνικα, Λάτισεβς και Κοβάλσκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης