Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές έχουν σήμερα τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague, με το συγκρότημα του Μπαρτζώκα να δοκιμάζεται απέναντη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τους «πράσινους» να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τη φιλόδοξη και ενισχυμένη, Αρμάνι Μιλάνο.

Στις 19:00 (Novasports 1) η ομάδα του Πειραιά θα φιλοξενηθεί από τους Μοσχοβίτες, με τους Πειραιώτες να τίθενται αντιμέτωποι για πρώτη φορά με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ σε επίσημο αγώνα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Σέρβος σέντερ αποχαιρέτησε τους «ερυθρόλευκους» για χάρη των Ρώσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωταθλήτρια Euroleague 2019 του Έλληνα τεχνικού Δημήτρη Ιτούδη μετράει οκτώ νίκες σε 11 αγώνες στη διοργάνωση φέτος, ενώ στον αντίποδα οι Πειραιώτες, οι οποίοι προέρχονται από την ήττα με 90-76 από την Μπασκόνια, έχουν ρεκόρ 5-4.

Η ομάδα του Πειραιά ταξίδεψε με 13 παίκτες στη Μόσχα την Τετάρτη (2/12), αλλά χωρίς τον τραυματία Ααρόν Χάρισον, ο οποίος δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Οι τέσσερις «ερυθρόλευκοι» (Λιβιό Ζαν Σαρλ, Οκτάβιους Έλις, Σάσα Βεζένκοφ και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο) που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό ενσωματώθηκαν, αλλά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού είχαν μείνει για δύο εβδομάδες εκτός προπονήσεων. Εκτός αποστολής άφησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τους νεαρούς Βασίλη Χρηστίδη και Αλέξανδρο Νικολαϊδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από 6 διαδοχικές νίκες και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση με 8 νίκες, έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο από τους Καταλανούς.

Στις 21.45 (Novasports 1) στη μάχη της 12ης αγωνιστικής ρίχνεται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα φιλοξενηθεί από την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Το «τριφύλλι» προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή της περασμένης Τρίτης (1/12) στη Λιόν από τη Βιλερμπάν, σε εξ αναβολής αγώνα.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα δεν μπόρεσε να χαρεί για πολύ τη νίκη της απέναντι στην ισχυρή Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, αφού ακολούθησε… στραπάτσο από τους Γάλλους. Κόντρα στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα, πάντως θα παίξει ο Σέλβιν Μακ, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς του «Αστρομπάλ».

Οι Ιταλοί έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά σε πέντε εντός έδρας αγώνες στη Euroleague την τρέχουσα σεζόν, ενώ και πέρυσι, τον Ιανουάριου του 2020, οι «πράσινοι» έφυγαν με ήττα 96-87 από το ίδιο γήπεδο.

Η Αρμάνι μετρά τρεις διαδοχικές νίκες και αναζητά την 4η, με ρεκόρ 6-3. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκος αναζητά την 4η νίκη του στο σύνολο (3-7).

To αποψινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

19.00 Novasports 1HD ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός

9:00 Novasports 2HD Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης -Φενερμπαχτσέ

21.05 Novasports 3HD Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ερυθρός Αστέρας

21.45 Novasports 1HD Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός

22.00 Novasports 2HD Βαλένθια-Άλμπα Βερολίνου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η

Μπαρτσελόνα 8-2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-3

Βαλένθια 7-3

Μπάγερν Μονάχου 7-4

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 6-2

Αρμάνι Μιλάνο 6-3

Αναντολού Εφές 6-4

Ρεάλ Μαδρίτης 6-5

Ολυμπιακός 5-4

Μπασκόνια 5-5

Ζαλγκίρις Κάουνας 5-6

Ερυθρός Αστέρας 4-7

Φενερμπαχτσέ 4-7

Βιλερμπάν 3-6

Άλμπα Βερολίνου 3-7

Παναθηναϊκός 3-7

Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-8

Κίμκι 2-8

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης