Εκδικάστηκαν σήμερα (13/6) στο ΑΣΕΑΔ οι δύο προσφυγές του Ολυμπιακού, που αφορούσαν την παράνομη, σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους», επικύρωση της βαθμολογίας και τον υποβιβασμό τους στην Α2 Ανδρών, με τον Παναθηναϊκό να ζητά από το Συμβούλιο παράσταση και στις δύο υποθέσεις, παρουσιάζοντας τη δική του θέση.

Στην πρώτη προσφυγή οι Πειραιώτες ζήτησαν να μην ισχύσει η επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι εκκρεμούσε απόφαση του ΑΣΕΑΔ, άρα η λίγκα δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Στην υπόθεση ζήτησαν παράσταση οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στα πλέι οφ (Παναθηναϊκός, Προμηθέας, ΑΕΚ, Περιστέρι), έχοντας έννομο συμφέρον, καθώς αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί, τότε τα πλέι οφ κρίνονται άκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη προσφυγή ο Ολυμπιακός, που θεωρεί παράνομο τον υποβιβασμό του στην Α2 και την αφαίρεση των 6 βαθμών, υποστήριξε ότι ανάμεσα σε δύο ποινές, υπερτερεί η ελαφρύτερη, δηλαδή το -6 και όχι ο υποβιβασμός. Και σε αυτή την υπόθεση ζήτησε παράσταση ο Παναθηναϊκός, τονίζοντας ότι πρέπει να ισχύσει κανονικά ο υποβιβασμός του «αιωνίου» αντιπάλου.

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν σχετικά υπομνήματα και πλέον αναμένεται η απόφαση και για τις δύο υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης