Ακόμη μια διάκριση για την εξαιρετική απόδοσή του στη χρονιά που ολοκληρώθηκε απέσπασε ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Euroleague για την αγωνιστική περίοδο 2021-22, ενώ βοήθησε τους Πειραιώτες να κατακτήσουν το νταμπλ, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Basket League. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ερυθρόλευκος» άσος, ο οποίος στις 6 Αυγούστου θα γιορτάσει τα 27α γενέθλιά του, είχε αναδειχθεί MVP του πρωταθλήματος και την αγωνιστική περίοδο 2014-15, την τελευταία που φόρεσε τη φανέλα του Άρη.

Ο Βεζένκοφ ήταν πρώτος στην αξιολόγηση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με συνολικό ranking 427, ενώ πρώτευσε και στις τρεις ψηφοφορίες που αναδεικνύουν κάθε χρόνο τον MVP της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν πρώτος με 18 ψήφους και ποσοστό 69,23% στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League, που διαμορφώνουν κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα. Δεύτερος στην ψηφοφορία ήταν ο συμπαίκτης του Βεζένκοφ στους «ερυθρόλευκους», Κώστας Σλούκας, με 3 ψήφους και 11,53%.

Ο Βεζένκοφ πρώτευσε και στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού με ποσοστό 28,94% στο σύνολο των 2.809 ψήφων, ενώ δευτέρος με ποσοστό 13,54% ήταν ο Στέφαν Μούντι της Λάρισας.

Τέλος, ο Βεζένκοφ επικράτησε και στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με 37 ψήφους και ποσοστό 77,08%, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Σλούκα με 4 ψήφους και ποσοστό 8,33%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσοι με ψήφισαν και με ανέδειξαν πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς που πέρασε» δήλωσε ο έμπειρος άσος των Πειραιωτών και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Τους προέδρους, το τεχνικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου, τους φυσιοθεραπευτές, τους φροντιστές και όλους όσους δουλεύουν καθημερινά για την ομάδα. Τους ευχαριστώ που με στήριξαν, που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με βοήθησαν πολύ καθ’ όλη τη χρονιά. Επίσης, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που είναι πάντα εκεί, πάντα δίπλα μου και με στηρίζει στα δύσκολα και στα εύκολα. Τους αφιερώνω αυτό το βραβείο».

Καταλήγοντας, ο Βεζένκοφ υπογράμμισε: «Χωρίς τις ομαδικές επιτυχίες, που είναι οι πιο σημαντικές, δεν θα ερχόταν αυτή η ατομική διάκριση. Κλείσαμε τη χρονιά πάρα πολύ επιτυχημένα και εύχομαι υγεία σε όλους τους συναθλητές μου και σε όλες τις ομάδες. Εύχομαι να έχουμε μια όμορφη νέα σεζόν, με γεμάτα γήπεδα, όμορφο ανταγωνισμό και ας κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι καλές διακοπές σε όλους!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης