Στη διάρκεια του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ο Μάνος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση ανόδου του Ολυμπιακού με wild card τότε ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω θέμα τέθηκε από την πλευρά του Ιωνικού Νικαίας και συγκεκριμένα από τον Βαγγέλη Τσάπα, με τον πρόεδρο του «τριφυλλιού» να καθιστά σαφές ότι «δεν θα αποδεχθούμε να ανεβεί με πραξικόπημα ο Ολυμπιακός στην Α1. Αν ήθελε ας έφτιαχνε ομάδα να ανεβεί. Αν γίνει πραξικόπημα δεν θα παίξουμε εμείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Μάνος Παπαδόπουλος επισήμανε: «Μας έφτυσε ως ΕΣΑΚΕ ζητώντας παράνομα κάτι που όλοι ομόφωνα έλεγαν όχι και τώρα θα ανέβει με πραξικόπημα;».

Στο μεταξύ, αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος, πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ, ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος.

Αιτία ήταν η διαφωνία του στο θέμα της σύστασης επιτροπής αδειοδότησης και συγκεκριμένα θεώρησε πως δεν υπήρξε κλίμα συνεργασίας. Ο Μάκης Αγγελόπουλος αποχώρησε πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για τα κριτήρια του νέου πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής που θα εξετάζει τους φακέλους των ομάδων για αδειοδότηση και θα εισηγείται ποιες ομάδες πληρούν τα κριτήρια για να την πάρουν και ποιες όχι.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε ως προθεσμία της καταβολής της εγγυητικής επιστολής των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Basket League 2020-21 η 30η Ιουνίου.

Η εγγυητική, βάσει των νέων κριτηρίων του πρωταθλήματος ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων τα 60 χιλιάδες ευρώ είναι για την εγγυητική, ενώ οι 140 χιλιάδες θα πηγαίνουν στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ είχε ξεκινήσει χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη του Ρεθύμνου, Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος είναι απογοητευμένος με την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ και την Παρασκευή (28/5) έχει προγραμματίσει ανακοινώσεις σχετική με την απόφασή του για το μέλλον του Ρεθύμνου σε διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ στην Κρήτη στις 19:30. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Κρήτης εξετάζει την περίπτωση να αποχωρήσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης