Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Basket League, Λαύριο-Προμηθέας Πατρών, διεξάγεται το απόγευμα (20/1, 17:00, ΕΡΤ Sports 1). Πρόκειται για μια αμφίρροπη, όπως αναμένεται, «μάχη» ανάμεσα στις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Το Λαύριο προέρχεται από 6 διαδοχικές νίκες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή επί του Παναθηναϊκού για την 8η αγωνιστική. Ο Προμηθέας θέλει να διευρύνει σε 5-0 το δικό του νικηφόρο σερί.

Οι Αχαιοί προέρχονται από «διπλό» τετράδας στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ (75-82) σε εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής, ενισχύθηκαν με έναν ακόμη Αμερικανό με προϋπηρεσία στο NBA, τον πόιντ γκαρντ Τζουν Έβανς, και στόχο έχουν την 7η νίκη σε 10 αγώνες. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά προέρχεται από 4 διαδοχικές νίκες, συμπεριλαμβανομένης αυτής επί της Ένωσης, ενώ η τελευταία ήττα της στο ελληνικό πρωτάθλημα στις 19 Δεκεμβρίου σημειώθηκε στο κλειστό «Ο Πλάτων», όταν ηττήθηκε με 86-77 από τον Ιωνικό Νικαίας, για την 8η αγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Λαύριο προέρχεται επίσης από εκτός έδρας νίκη, αφού επιβλήθηκε με 58-66 της Λάρισας για την 11η αγωνιστική, έχει έναν περισσότερο αγώνα από την ομάδα της Πάτρας και ρεκόρ 7 νίκες-3 ήττες. Η τελευταία ήττα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη σημειώθηκε στην 5η αγωνιστική, όταν «στραβοπάτησε» στην έδρα του, 81-91, υποδεχόμενο τον Ιωνικό Νικαίας. Έκτοτε μετρά 6 νίκες και στόχο την Τετάρτη (20/1) στο κλειστό του Λαυρίου θα είναι μια 7η διαδοχική, που θα το σταθεροποιήσει στους «ισχυρούς» της Basket League.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης