Ο πολυνίκης του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (20:00, ΕΡΤ 2) σε έναν αμφίρροπο ημιτελικό. Έχουν προηγηθεί ήδη δύο «ντέρμπι αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με νικητές τους «πράσινους» (79-70, Basket League και 93-80 στη Euroleague). Πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε, πάντως, καθώς ο Παναθηναϊκός ανέθεσε στον Ρικ Πιτίνο την τεχνική ηγεσία αντί του Πασκουάλ) και πρόσθεσε τους Σον Κιλπάτρικ, Έιντριαν Πέιν, ενώ αποχαιρέτισε τον Στεφάν Λάσμε.

Αυτή θα είναι η πρώτη «μητέρα των μαχών» για τον Αμερικανό προπονητή. Στον αντίποδα, η ομάδα του Πειραιά απέκτησε τον Αμερικανό γκαρντ Μπριαντέ Ουέμπερ, ο οποίος θα είναι στη δωδεκάδα κάνοντας το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί πέρυσι από την ΑΕΚ στον ημιτελικό, μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα από την Ένωση, στο ίδιο γήπεδο που θα διεξαχθεί και ο τελικός του 2019 την Κυριακή (17/2, 17:00 ΕΡΤ Sports HD), το «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό Κυπέλλου, η «Σταχτοπούτα» Κύμη φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ των 3ων τίτλων, στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα, στις 17:00. Κι αν η ομάδα της Εύβοιας διεκδικεί την παρθενική συμμετοχή της στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού, ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και τον τελευταίο τίτλο του, δηλαδή από το 1999!

Τη «μητέρα των μαχών» στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα διευθύνουν οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου. Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, Κύμη-ΠΑΟΚ (13/2, 17:00, ΕΡΤ 2) θα «σφυρίξουν» οι Κορομηλάς, Πουρσανίδης και Τζαφλέρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης