ΚΑΕ Ηρακλής: «Δεδομένη η αθωότητά μας για το θέμα του Χάγκινς»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, 21:44
ΚΑΕ Ηρακλής: «Δεδομένη η αθωότητά μας για το θέμα του Χάγκινς»

Τη θέση της αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τη συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα Τζος Χάγκινς, στην εντός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Ιωνικό (28/2), γνωστοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η ΚΑΕ Ηρακλής.

Οι ιθύνοντες των «κυανόλευκων» τοποθετήθηκαν με ανακοίνωσή τους διατρανώνοντας ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα στις κινήσεις που έγιναν από την ομάδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα υπάρξει δικαίωση όταν θα κληθούν να τοποτηθούν στον αθλητικό δικαστή (σ.σ. η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστικό όργανο μετά από σημερινή σύσκεψη που έγινε στον ΕΣΑΚΕ).

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Ηρακλής ενημερώνει το φίλαθλο κοινό πως θεωρεί δεδομένη την αθωότητα της στην κλήση του Αθλητικού δικαστή για το θέμα της συμμετοχής του Χάγκινς στον αγώνα με τον Ιωνικό. Η φερεγγυότητα της ΚΑΕ Ηρακλής αποδεικνύεται από την απόκτηση φορολογικής ενημερότητας και την σταθερή οικονομική συνέπεια απέναντι στους καλαθοσφαιριστές της.

Επίσης η ΚΑΕ Ηρακλής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αντιμετώπιση της από τον τρίτο διαιτητή του αγώνα που ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι και θεωρούμε πως με το σφύριγμά φάουλ στα 26" πριν τη λήξη υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Η ΚΑΕ Ηρακλής έχει πάγια τακτική να μην ασχολείται με τη διαιτησία και ζητάμε το αυτονόητο, την δίκαιη αντιμετώπιση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάγκινς χρησιμοποιήθηκε χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής, από τη στιγμή που η ΚΑΕ Ηρακλής δεν είχε φορολογική ενημερότητα και έτσι δεν μπορούσε να παρουσιάσει επαγγελματικό συμβόλαιο του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ.

Ο Ιωνικός, που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, δεν κατέθεσε ένσταση, οι ομάδες, όμως, που έχουν έννομο συμφέρον διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με αποτέλεσμα τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ το μεσημέρι της Δευτέρας 1/3!

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ζήτησαν επιείκεια, οι υπόλοιποι, ωστόσο, δεν συμφώνησαν και υποστήριξαν ότι για λόγους διαφύλαξης της αξιοπιστίας και κανονισμών του πρωταθλήματος, το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στον αθλητικό δικαστή, όπως και έγινε!

Αυτό σημαίνει πως ο «Γηραιός» κινδυνεύει με αφαίρεση δύο βαθμών και υποβιβασμό, αφού βρίσκεται σήμερα μία νίκη πάνω από τη ζώνη που οδηγεί στην Α2 και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, 22:12