Απάντησε στις καταγγελίες του Γεωργαλά ο Ηρακλής: «Έκανε αυτοβούλως επέμβαση»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 11:35
Απάντησε στις καταγγελίες του Γεωργαλά ο Ηρακλής: «Έκανε αυτοβούλως επέμβαση»

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας απαντά στις καταγγελίες του Φώτη Γεωργαλά, για την αντιμετώπιση που είχε από την ομάδα στο θέμα του σοβαρού τραυματισμού του, εξέδωσε την Πέμπτη η ΚΑΕ Ηρακλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επιστολή-καταγγελία του αθλητή Φώτη Γεωργαλά προς τον ΠΣΑΚ αναφορικά με την μονομερή διακοπή του συμβολαίου του από την ομάδα μας, απόρροια της δίκης του παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας.

Ο αθλητής προχώρησε μόνος του και χωρίς να ενημερώσει τον σύλλογο σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη κατά την διάρκεια προπόνησης με την ομάδα στις 09/04/21 ,η δε ομάδα ενημερώθηκε από τα social media του αθλητή την επέμβαση που πραγματοποίησε.

Καταρχήν να αναφέρουμε κάποια στοιχεία σχετικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση που η ομάδα του Ηρακλή αδίκως πάει να αντιμετωπιστεί ως μία ομάδα αυταρχική και απρόσωπη.

Η ομάδα μας απέκτησε τον αθλητή Φώτη Γεωργαλά από την ακαδημία ΑΣΤΕΡΙΑ δαπανώντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Ο αθλητής εντάχθηκε απευθείας στην αντρική ομάδα και παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στην εφηβική ομάδα, στις οποίες αντεπεξήλθε με πολύ καλές επιδόσεις ,ο σύλλογος μας φρόντισε να του παρέχει μαζί με άλλους δυο συναθλητές του τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να ανταπεξέλθει και στην δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τη σεζόν 2019-20 ο αθλητής υπέγραψε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ συμβόλαιο και πήρε χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιχνίδια .Η συνεργασία των δυο πλευρών ήταν άψογη.

Η σεζόν 2020-21 δεν κύλησε όπως θέλαμε και οραματιζόμαστε για μία ομάδα με το μέγεθος και την ιστορία του Ηρακλή.

Με τον ερχομό όμως του ομοσπονδιακού προπονητή κ.Σκουρτόπουλου, οι νέοι παίκτες της ομάδας πήραν ρόλο και ο αθλητής Φώτης Γεωργάλας στα εναπομείναντα ματς είχε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του και να βοηθήσει τον Ηρακλή να μπει στην οκτάδα του Πρωταθλήματος.

Ας περάσουμε όμως στο ατυχές γεγονός του τραυματισμού του αθλητή Φώτη Γεωργαλά.

Ο Φώτης Γεωργαλάς στις 9/4 κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και την ίδια μέρα εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας κ.Ελευθέριο Στέφα, ο οποίος συνέστησε να γίνει άμεσα μαγνητική τομογραφία.

Την επομένη πραγματοποιήθηκε η εξέταση η οποία ανέδειξε παθολογίες για τις οποίες ενημερώθηκε ο παίκτης άμεσα και έλαβε οδηγίες. Ενημερώθηκε πως πρέπει να πραγματοποιηθεί εκ νέου σε 2 εβδομάδες μαγνητική τομογραφία και μπήκε σε πρόγραμμα φυσικοθεραπειών με τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας.

Στις 26/4 πραγματοποιήθηκε νέα μαγνητική τομογραφία η οποία ανέδειξε επιδείνωση της υπάρχουσας παθολογίας αλλά και υποψία βλάβης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρουργική επέμβαση.

Ο παίκτης ενημερώθηκε διεξοδικά στις 28/4 από το ιατρικό τιμ για το τι συμβαίνει αλλά και για τα μελλοντικά βήματα. Δόθηκε χρονοδιάγραμμα για την επόμενη απεικόνιση αλλά και διαβεβαίωση πως θα έχει την καλύτερη αντιμετώπιση σε ότι και αν χρειαστεί.

Το επόμενο διάστημα ο παίκτης κινήθηκε αυτοβούλως χωρίς να ενημερώσει για τις ενέργειες του το ιατρικό τιμ.

Όλοι οι απεικονιστικοί έλεγχοι αλλά και το θεραπευτικό πρωτόκολλο που ακολούθησε η ομάδα είναι στη διάθεση οποιασδήποτε νομικής αρχής. Η ομάδα διαφύλαξε αλλά και υποστήριξε την υγεία του αθλητή μέχρι το σημείο που ο παίκτης επέλεξε να κινηθεί εκτός αυτής.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι:

*η διοίκηση ενημέρωσε τον αθλητή ότι θα αναλάβει η ίδια όλη την διαδικασία και επικοινώνησε με τον κ.Βουλγαρόπουλο ,ιατρό της Εθνικής Ομάδας, προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον αθλητή μας .

*Ο αθλητής δε περίμενε να ακούσει από την διοίκηση την ακριβή ώρα και ημέρα της επέμβασης και αυτοβούλως χειρουργήθηκε χωρίς να ενημερώσει την διοίκηση .Μέσα στους όρους του συμβολαίου του αθλητή περιλαμβάνεται πως η ομάδα είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε ιατρική επέμβαση ,φροντίδα και αποκατάσταση του αθλητή . Αυτό εννοείται θα πράτταμε σαν Ηρακλής.

*Οι δημοσιεύσεις περί εθελοντικής προσφοράς ιατρών δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ισχύουν, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως όλα τα έξοδα του αθλητή καλύπτονται από την εταιρεία GENERALLI, βάσει της σχετικής συμφωνίας του ΕΣΑΚΕ με την εν λόγω εταιρεία.

Πραγματικά, αντιλαμβανόμαστε την πικρία ενός νέου αθλητή, σε μία περίπτωση ενός τόσου σοβαρού τραυματισμού. Καταλαβαίνουμε την αγωνία, τον θυμό και τη στεναχώρια του.

Λυπούμαστε που ο ίδιος ο αθλητής αγνόησε την ίδια του την ομάδα, που τον στήριξε στα πρώτα του βήματα και που δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσει ακάλυπτο.

Ο Ηρακλής είναι πάνω από πρόσωπα, αλλά σέβεται όσο κανένα άλλο σωματείο τα πρόσωπα που ανήκουν στην οικογένεια του.

Όμως πρέπει και οφείλει να προστατεύσει την ίδια την ομάδα.

Ευχόμαστε περαστικά στον Φώτη Γεωργαλά και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα».

H επιστολή διαμαρτυρίας του Γεωργαλά

Υπενθυμίζεται ότι ο Φώτης Γεωργαλάς απέστειλε στον ΠΣΑΚ επιστολή διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας μέσω αυτής τους ανθρώπους του Ηρακλή για τη συμπεριφορά τους.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος σέντερ αναφέρθηκε στο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, ενώ αποκάλυψε ότι ο «Γηραιός» διέκοψε μονομερώς το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΩΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΛΑ

Ονομάζομαι Φώτης Γεωργαλάς, είμαι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και μέλος του ΠΣΑΚ.

Την 8-4-2021 τραυματίστηκα στο γόνατο σε προπόνηση της ομάδας μου. Για έναν ολόκληρο μήνα προσπαθούσα να διαπιστώσω το είδος και το μέγεθος του τραυματισμού μου επισκεπτόμενος αρκετούς ορθοπαιδικούς ιατρούς, μιας και ο Ηρακλής δεν συνεργαζόταν με ορθοπαιδικό (είχε μόνο το φυσίατρο κ. Στέφα).

Τελικά, αφού έκανα μαγνητική τομογραφία υψηλής ευκρίνειας, διαπιστώθηκε ρήξη χιαστών και ότι το γόνατό μου έχρηζε άμεσα εγχειρήσεως. Ενημέρωσα σχετικά το φυσίατρο της ομάδας κ. Στέφα και τον team manager κ. Τσιάρα.

Αφού περίμενα μια βδομάδα χωρίς να λάβω κάποια απάντηση, κάλεσα τηλεφωνικά έξι (6) φορές τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΑΕ κ. Δρακόπουλο, για να τον ενημερώσω και να τον συμβουλευτώ, ευρισκόμενος σε απόγνωση. Δε μου απάντησε ποτέ.

Μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο πόδι μου, επέλεξα τον κ. Μανώλογλου (πρώην ορθοπαιδικό ιατρό του Ηρακλή) τον οποίο γνώριζα κι εκτιμούσα από το πέρασμά του από τον Ηρακλή και εγχειρίστηκα επιτυχώς στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο. Τα έξοδα της εγχείρησης ανέλαβε η ασφαλιστική εταιρεία GENERALLI HELLAS A.E., η οποία έχει συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τον ΕΣΑΚΕ.

Την 4-6-2021 η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ μου απέστειλε μέσω του ατζέντη μου έγγραφο που με ενημερώνει ότι διακόπτει μονομερώς το συμβόλαιό μου μαζί της, το οποίο λήγει κανονικά τον Ιούνιο του 2022, χωρίς να μου εξηγεί τους λόγους της μονομερούς διακοπής.

Αυτό το θεωρώ και απάνθρωπο, προσβλητικό, εξοργιστικό, καταχρηστικό και παράνομο.

Προς ενημέρωσή σας, κανείς από τον Ηρακλή δε με κάλεσε στο τηλέφωνο για να ρωτήσει για την υγεία μου, ούτε καν στοιχειωδώς να μου ευχηθεί περαστικά. Ούτε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΑΕ κ. Δρακόπουλος, ούτε καν ο προπονητής μου κ. Σκουρτόπουλος. Ο μόνος που μου τηλεφώνησε μια φορά ήταν ο team manager της ομάδας κ. Τσιάρας, κι αυτός για να με ρωτήσει γιατί επέλεξα τον κ. Μανώλογλου για να με χειρουργήσει!

Περιμένω με αγωνία την στήριξή σας και την ενημέρωση όλων των μελών του ΠΣΑΚ ώστε να μη βιώσει κανείς συνάδελφος ποτέ αυτά που πέρασα και συνεχίζω να βιώνω εγώ.

Με εκτίμηση,
Φώτης Γεωργαλάς».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 11:42