Η πολύτιμη νίκη του Ιωνικού επί της Λάρισας έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Νίκου Χουγκάζ που έγραψε ιστορία από τα 6.75.

Ο διεθνής σέντερ τελείωσε την αναμέτρηση με 7/7 τρίποντα, που είναι η κορυφαία επίδοση των τελευταίων 13 χρόνων, ισοφαρίζοντας τη δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της Α1 Ανδρών/Basket League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τα επτά τρίποντα είναι τα περισσότερα που σημείωσε παίκτης ρακέτας στην ιστορική διαδρομή του επαγγελματικού Πρωταθλήματος!

 

Ο Χουγκάζ ισοφάρισε την επίδοση των 7/7 τριπόντων που είχαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ο Μίλαν Τόμιτς στις 16 Μαίου 1998 στον τρίτο μικρό τελικό των πλέι οφ μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

– Ο Γιώργος Μποζίκας στις 27 Απριλίου 2004, στον τρίτο αγώνα της πρώτης φάσης των πλέι οφ του 2002 με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας απέναντι στον Άρη.

– Ο Κώστας Βασιλειάδης με τον ΠΑΟΚ στις 9 Νοεμβρίου 2003, κόντρα στον Μακεδονικό.

Το απόλυτο ρεκόρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος είναι εκείνο των 8/8 τριπόντων που είχε στις 10 Νοεμβρίου 2007 ο Μπραντ Νιούλεϊ με τον Πανιώνιο, στην 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2007-08 κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Νίκος Χουγκάζ όμως πέτυχε και κάτι άλλο, εξίσου εντυπωσιακό. Τα επτά τρίποντα αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για παίκτη που αγωνίζεται κοντά στο καλάθι. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των έξι τριπόντων (6/8) που είχε ο Κρις Σίνγκλετον με τον Παναθηναϊκό στο εκτός έδρας ματς με την Κύμη της σεζόν 2017-18.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης