Ο Σον Έβανς έκανε ρεκόρ καριέρας στην Basket League σε πόντους (28) και ριμπάουντ (15) στην εντός έδρας νίκη του Ηφαίστου Λήμνου επί του Λαυρίου Aegean Cargo και αναδείχθηκε MVP της 13ης αγωνιστικής.

Ο 30χρονος Αμερικανός φόργουορντ σέντερ που αγωνίστηκε στο Λαύριο Aegean Cargo την σεζόν 2016-17 και στον Προμηθέα την περίοδο 2017-18, συγκέντρωσε 37 βαθμούς στο ράνκινγκ (28 πόντοι με 4/7 δίποντα, 12/19 δίποντα, 15 ριμπάουντ, 5 κερδισμένα φάουλ, ένα φάουλ κατά, δύο κλεψίματα, δύο λάθη σε 33’ και 30’’ συμμετοχής) περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας και ηττημένης ομάδας στην 13η αγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι ευτυχισμένος και ευγνώμων για την διάκριση του Πολυτιμότερου Παίκτη, αλλά ο στόχος είναι να κερδίζει η ομάδα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται», δήλωσε ο Έβανς για την ανάδειξη του σε MVP της 13ης αγωνιστικής και τόνισε για τους φιλάθλους της Λήμνου ότι: «Μας δίνει δύναμη η ενέργεια και το πάθος τους. Πρώτος στόχος του Ηφαίστου είναι η παραμονή και πιστεύω ότι είμαστε στον δρόμο για να την πετύχουμε. Μετά στόχος είναι τα playoffs και εκεί το όριο μας είναι ο ουρανός».

Ο 30χρονος Αμερικανός φόργουορντ σέντερ επισήμανε ότι καθοριστικό λόγο για την επιστροφή του στην Betshop Basket League έπαιξε ο κόουτς του Ηφαίστου Σωτήρης Μανωλόπουλος: «Ένιωσα ότι ο προπονητής μας, δημιουργούσε μια πραγματικά καλή ομάδα που θα μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα».

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 13ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League με ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα σε πόντους (28) και ριμπάουντ (15) και σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη του Ηφαίστου επί του Λαυρίου AegeanCargo;

«Σημαίνει πολλά για μένα να αναδεικνύομαι MVP, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να δώσω τα εύσημα στο προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου, που πιστεύουν σε μένα και με βοηθούν να έχω τέτοιες τιμητικές διακρίσεις. Χωρίς αυτούς, τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Για μένα προσωπικά, είναι σπουδαία επιτυχία, σημαίνει πολλά για την σκληρή δουλειά που κάνω. Δείχνει ότι αποδίδει. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά όχι ο βασικός στόχος, όχι ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι εδώ. Είμαι ευτυχισμένος και ευγνώμων για αυτό, αλλά ο στόχος είναι να κερδίζει η ομάδα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

– Πόσο σημαντικό από όσα έχεις ζήσει στο ακριτικό νησί είναι για την Λήμνο να έχει ομάδα μπάσκετ στην Betshop Basket League και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ήφαιστος την φετινή σεζόν;
«Απ’ όσα έχω ζήσει, σημαίνει πολλά για όλο το νησί το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ. Γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, φωνάζουν για εμάς και είναι σίγουρα ο έκτος παίκτης. Έχουν πάθος για το παιχνίδι, που δεν συγκρίνεται. Μου δίνει δύναμη αυτή η ενέργεια, για την ακρίβεια νιώθω ότι για όλους ισχύει αυτό. Πρώτος μας στόχος είναι η παραμονή και πιστεύω ότι είμαστε στον δρόμο για να το πετύχουμε. Μετά από αυτό, στόχος είναι τα playoffs και εκεί το όριο μας είναι ο ουρανός. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνουμε στη σεζόν και πολλές καλές ομάδες να παίξουμε».

– Γιατί αποφάσισες να επιστρέψεις στο ελληνικό Πρωτάθλημα μετά τις προηγούμενες δύο «θητείες» σου σε Λαύριο και Προμηθέα;

«Υπήρχαν μερικοί λόγοι για τους οποίους γύρισα στην Ελλάδα. Ένας από τους λόγους είναι ο προπονητής μας, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Κάναμε μια πραγματικά καλή κουβέντα το καλοκαίρι και κατάλαβα ότι έχει στόχους για μένα εφάμιλλους με τους δικούς μου. Είναι επίσης σπουδαίος προπονητής, ξέρει καλά το παιχνίδι και μπορεί να με βοηθήσει να ωριμάσω αγωνιστικά. Μετά απ’ όσα έγιναν πέρσι με μένα και τον Προμηθέα, μου άφησε μια κάπως άσχημη γεύση και ένιωσα ότι είχα αφήσει κάποιες δουλειές στη μέση. Ένιωσα ότι ο προπονητής μας, δημιουργούσε μια πραγματικά καλή ομάδα που θα μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης